19/02/2020 19/02/2020 Μέσα σε κλίμα συνεργασίας, συνεδρίασε για πρώτη φορά η κοινή επιτροπή Εκκλησίας και Υπουργείου Τουρισμού για την ανάπτυξη του προσκυνηματικού και θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού και επικεντρώθηκε στη χρηματοδότηση ώριμων έργων για τα οποία έχουν καταθέσει προτάσεις οι Μητροπόλεις ανά την Ελλάδα αλλά και στις δράσεις προβολής και προώθησης...
19 Φεβρουαρίου, 2020 - 8:40

Συνεδρίασε η κοινή επιτροπή Εκκλησίας- Υπ. Τουρισμού

Διαδώστε:
Συνεδρίασε η κοινή επιτροπή Εκκλησίας- Υπ. Τουρισμού

Μέσα σε κλίμα συνεργασίας, συνεδρίασε για πρώτη φορά η κοινή επιτροπή Εκκλησίας και Υπουργείου Τουρισμού για την ανάπτυξη του προσκυνηματικού και θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού και επικεντρώθηκε στη χρηματοδότηση ώριμων έργων για τα οποία έχουν καταθέσει προτάσεις οι Μητροπόλεις ανά την Ελλάδα αλλά και στις δράσεις προβολής και προώθησης του προσκυνηματικού και θρησκευτικού τουρισμού.

Από πλευράς της Εκκλησίας στην Ελλάδα συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, που είναι ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος συνοδευόμενος υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Σπυρίδωνος Κατραμάδου, και του κ. Παναγιώτη Πόγκα. Συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Πέτρας κ. Γεράσιμος Εκπρόσωπος της Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης και υπεύθυνος του Συνοδικού Γραφείου του Θρησκευτικού Τουρισμού της Εκκλησίας της Κρήτης, ο Μητροπολίτης Ρόδου κ Κύριλλος, ως εκπρόσωπος των Ι. Μητροπόλεων της Δωδεκανήσου, και ο π. Ευγένιος Παντζαρίδης υπεύθυνος του Γραφείου Πληροφορικής και Διαχειρίσεως Έργων της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Από την πλευρά του Υπουργείου Τουρισμού συμμετείχαν ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Λούλης, η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα. Άντζελα Γκερέκου, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων