09/03/2021 09/03/2021 Επ ‘ αυτοφώρω συνελήφθησαν δυο άνδρες ηλικίας 30 και 25 ετών αντίστοιχα, την ώρα που επιχειρούσαν να βανδαλίσουν τις προσωπογραφίες του γκραφιτά Ευρύτου στον «Τοίχο των Ηρώων» στην Αργυρούπολη. Το εκπληκτικό είναι πως πρόκειται για έναν 30χρονο φιλόλογο και έναν 25χρονο φοιτητής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, που φαίνεται ότι δεν τιμούν ιδιαίτερα τους τίτλους τους… Οι άνδρες...
09 Μαρτίου, 2021 - 13:01
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2021 - 13:03

Συνελήφθησαν οι βανδαλιστές των γκράφιτι των ηρώων

Διαδώστε:
Συνελήφθησαν οι βανδαλιστές των γκράφιτι των ηρώων

Επ ‘ αυτοφώρω συνελήφθησαν δυο άνδρες ηλικίας 30 και 25 ετών αντίστοιχα, την ώρα που επιχειρούσαν να βανδαλίσουν τις προσωπογραφίες του γκραφιτά Ευρύτου στον «Τοίχο των Ηρώων» στην Αργυρούπολη.

Το εκπληκτικό είναι πως πρόκειται για έναν 30χρονο φιλόλογο και έναν 25χρονο φοιτητής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, που φαίνεται ότι δεν τιμούν ιδιαίτερα τους τίτλους τους…

Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Νοτιοανατολικής Αττικής εντόπισαν τους δύο άνδρες να κινούνται με ύποπτο τρόπο επί της λεωφόρου Κύπρου και τους παρακολούθησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, του alimosonline.gr, στην κατοχή τους είχαν σακίδια με σπρέι και κουκούλες και μόλις ξεκίνησαν να βάφουν το έργο με κόκκινη μπογιά, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Γλυφάδας.

Οι δύο νεαροί πρόλαβαν να βανδαλίσουν με κόκκινο χρώμα την φιγούρα του Πατριάρχη Γρηγόριου.

Το έργο πρόκειται να αποκατασταθεί άμεσα από υπαλλήλους του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Υπενθυμίζεται πως αυτή ήταν η δεύτερη απόπειρα βεβήλωσης των έργων του Ευρύτου με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, όμως αυτή τη φορά ήταν αποτυχημένη.

Η πρώτη έγινε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, 1ης Μαρτίου 2021, όταν άγνωστοι βεβήλωσαν τα γκράφιτι με τους 12 ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Όποιος θέλει να δει όλα τα έργα του Εύρυτου προτού βεβηλωθούν, μπορεί να μπει στο twitter του εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων