03/06/2020 03/06/2020 Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Επιμέλεια: Ναταλία Δανδόλου Συνοδικό Μέγαρο  Ρεπορτάζ Θεόδωρος Κυριακίδης Δημήτρης Στρουμπάκος Τεχνική κάλυψη: Ανδρέας Χαλκιόπουλος Φωτογραφίες:  Γιώργος Φερδής Στο Συνοδικό Μέγαρο μετέβη  στις 11.30 το πρωί ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλιας Κικίλιας προκειμένου να παραλάβει υλικό για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Όπως είχε...
03 Ιουνίου, 2020 - 12:07
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2020 - 14:14

ΔΙΣ- Η μεγάλη προσφορά της Εκκλησίας για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Βίντεο)

Διαδώστε:
ΔΙΣ- Η μεγάλη προσφορά της Εκκλησίας για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Βίντεο)

Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Επιμέλεια: Ναταλία Δανδόλου
Συνοδικό Μέγαρο  Ρεπορτάζ
Θεόδωρος Κυριακίδης
Δημήτρης Στρουμπάκος
Τεχνική κάλυψη: Ανδρέας Χαλκιόπουλος
Φωτογραφίες:  Γιώργος Φερδής

Στο Συνοδικό Μέγαρο μετέβη  στις 11.30 το πρωί ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλιας Κικίλιας προκειμένου να παραλάβει υλικό για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Όπως είχε γράψει κατά αποκλειστικότητα νωρίς σήμερα το Πρακτορείο Ορθοδοξία,  η Εκκλησία μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας αιδείας προχώρησε στην προμήθεια δέκα μόνιτορς για τον εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αξίας 85.000 ευρώ και ενός κεντρικού σταθμού παρακολούθησης επίσης για τις ΜΕΘ αξίας 12 χιλιάδων ευρώ.

Παραδίδοντας τον εξοπλισμό ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε:

“Με ιδιαίτερη χαρά και σεβασμό σας υποδεχόμαστε και παρακολουθούμε τον αγώνα σας και την δοκιμασία της πατρίδας μας. Χρωστάμε ένα ευχαριστώ στην κυβέρνηση για τα μέτρα που έλαβε εγκαίρως. Σήμερα σας προσφέρουμε συμβολικά κάτι και ευχόμαστε να είναι χρήσιμο για το έργο των γιατρών. Δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθος της ανάγκης, αλλά είναι συμβολικό”

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι ο χώρος της Εκκλησίας είναι γνώριμος  με αυτόν της Υγείας από τα παλιά χρόνια, υπενθυμίζοντας τα νοσοκομεία που έχουν χτιστεί σε οικόπεδα της Εκκλησίας (Ευαγγελισμός, Αιγινήτειο , Αρεταίειο, Ιπποκράτειο, Σωτηρία, Γεώργιος Γεννηματάς, τα δύο  Παίδων, το Λαϊκό , το Ασκληπιείο  και το ΠΙΚΠΑ)

“Εμείς σήμερα κάτω από τις δικές μας δυσκολίες δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε όπως τότε” κατέληξε.

“Αποδεικνύεται ότι μέσα στην κρίση για μία ακόμα φορά ότι αγαπάτε το ποίμνιό σας και στέκεστε δίπλα στον άνθρωπο” υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη μεγάλη προσφορά της εκκλησίας, που είναι ουσιαστική.

Προσερχόμενος νωρίτερα στο Συνοδικό Μέγαρο ο κ. Κικίλιας τόνισε: “Είναι τιμή μου. Και σας ευχαριστούμε εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας για την δωρεά της εκκλησίας. Είμαστε χαρούμενοι γιατί μια τεράστια κρίση της υγείας που άλλες χώρες δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν εμείς μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε. Πονάμε για όσους χάθηκαν αλλά είμαστε χαρούμενοι για όσους γλύτωσαν. Όλοι μαζί δώσαμε μια μάχη”

“Δεν υπάρχει νόημα στην εκκλησία αν δεν υπάρχει άνθρωπος. Έχουμε τον ίδιο στόχο για αυτό πρέπει να συμπορευτούμε” υπογράμμισε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος

 

Στην ΔΙΣ αναμένεται σήμερα και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, προκειμένου να συζητήσουν για τις 1.000 θέσεις του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που απευθύνονται στις Μητροπόλεις ανά την Ελλάδα.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ασχοληθεί και με την επιστολή που απέστειλε η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, η οποία ανεγνώσθη χθες στους Ιεράρχες.  Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ σήμερα θα συζητηθεί για το αν θα κληθεί η Ιεραρχία να τοποθετηθεί επί του θέματος, ή αν αυτό θα το χειριστεί η ΔΙΣ.

Στην επιστολή του προς τους Προκαθημένους της Ορθοδοξίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκφράζει την επιθυμία του, να υπάρξει συντονισμός και ομοιομορφία ως προς το καίριο θέμα της Θείας Ευχαριστίας και του τρόπου μεταδόσεως αυτής στους πιστούς.

Στην επιστολή αυτή κάνει ειδική αναφορά στις διαφορετικές και ανοίκειες απόψεις για τον τρόπο προσέλευσης των πιστών στα Άχραντα Μυστήρια. Τονίζει μάλιστα ότι είναι αδύνατον να παραμείνει η Εκκλησία άφωνη και αμέτοχη ενώπιον μιας τέτοιας αμφισήμου καταστάσεως και αδρανής μπροστά στις απαγορεύσεις, τις ρυθμίσεις και τις παρεμβάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Τη ΔΙΣ αναμένεται να απασχολήσουν και τα νέα μέτρα που θα ισχύουν στις εκκλησίες από το ερχόμενο Σάββατο μετά και την έκδοση του νέου ΦΕΚ που προβλέπει μερική χαλάρωση των περιορισμών, ως προς τον αριθμό των ανθρώπων που μπορούν να βρίσκονται στους ναούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Χθες, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. δέχθηκαν τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, στον οποίο επεδόθησαν, ως δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος, τέσσερις θερμικές διόπτρες σύγχρονης τεχνολογίας αξίας 40.000,00 €, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την θωράκιση των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΣ: Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της συνεδρίασης- Η δωρεά ύψους 40.000 ευρώ στις Ένοπλες Δυνάμεις για τη θωράκιση του Έβρου

«Ο σύνδεσμος Εκκλησίας- Ενόπλων Δυνάμεων είναι πολύ παλιός» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πρώτη ημέρα της ΔΙΣ- Η επίσημη ανακοίνωση

Απάντηση για τις «Μπίζνες» του Αρχιεπισκόπου από τη ΔΙΣ

 

Συνοδικό Μέγαρο / Φωτογραφίες Γιωργος Φερδής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων