29/12/2019 29/12/2019 Eκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από την πρεσβεία του Μαυροβουνίου στο Βελιγράδι το Σάββατο για να διαδηλώσουν εναντίον του νέου νόμου που ψηφίστηκε ξημερώματα Παρασκευής στο κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου. “Η Σερβία είναι μαζί σας – δεν θα εγκαταλείψουμε τα ιερά μνημεία μας” φώναζαν οι διαδηλωτές τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια. “Το Μαυροβούνιο έσβησε τη γλώσσα του, αρνήθηκε την...
29 Δεκεμβρίου, 2019 - 14:38
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2019 - 16:43

Αμείωτες οι αντιδράσεις για τον νέο νόμο στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Αμείωτες οι αντιδράσεις για τον νέο νόμο στο Μαυροβούνιο

Eκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από την πρεσβεία του Μαυροβουνίου στο Βελιγράδι το Σάββατο για να διαδηλώσουν εναντίον του νέου νόμου που ψηφίστηκε ξημερώματα Παρασκευής στο κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου.

“Η Σερβία είναι μαζί σας – δεν θα εγκαταλείψουμε τα ιερά μνημεία μας” φώναζαν οι διαδηλωτές τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια. “Το Μαυροβούνιο έσβησε τη γλώσσα του, αρνήθηκε την ταυτότητα και την ιστορία του και τώρα θέλει να κυνηγήσει τον Θεό”, δήλωσε χαρακτηριστικά διαδηλώτρια.

Οι επικριτές ισχυρίζονται ότι ο νόμος μεταφέρει στο κράτος τα περιουσιακά στοιχεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο, εφόσον οι θρησκευτικές κοινότητες δεν καταφέρουν να αποδείξουν ντοκουμέντα ιδιοκτησίας πριν από το 1918, όταν το Μαυροβούνιο έχασε την ανεξαρτησία του και προσχώρησε στη Γιουγκοσλαβία.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, οι εκκλησίες που δημιουργήθηκαν με κρατική ιδιοκτησία ή ανεγέρθησαν χρησιμοποιώντας τα χρήματα του κράτους επίσης θα επιστραφούν στο κράτος.

Την ίδια ώρα το Μαυροβούνιο εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναστάτωση με τους ιερείς να παλεύουν μέσω διαδηλώσεων να αφυπνίσουν συνειδήσεις. Ο Επίσκοπος Διοκλείας κ. Μεθόδιος, βοηθός Επίσκοπος του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλοχίου εξακολουθεί να νοσηλεύεται (σ.σ. κάτω φώτο) μετά την επίθεση που δέχθηκε από αστυνομικούς κατά τις διαδηλώσεις της πρώτης μέρας της ψήφισης του νόμου για τις θρησκευτικές ελευθερίες από τη Βουλή του Μαυροβουνίου.

Επιμέλεια: Αντώνης Μακατούνης 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων