12/03/2021 12/03/2021 Αντιμέτωποι με ένα ακόμη δυσάρεστο γεγονός βρέθηκαν πιστοί, περνώντας από τον Βυζαντινό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος επι της οδού Λεωνίδα Ιασωνίδου , Αρριανού στη Θεσσαλονίκη. Άγνωστοι βεβήλωσαν αυτήν την φορά τον εξωτερικό χώρο του ναού, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το ope.gr , γράφοντας με σπρέι συνθήματα. Καθημερινά, ναοί και παρεκκλήσια στο κέντρο της...
12 Μαρτίου, 2021 - 11:07
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2021 - 12:19

Συνθήματα με σπρέι σε Βυζαντινό Ναό στη Θεσσαλονίκη – Πληθαίνουν τα κρούσματα βεβηλώσεων σε εκκλησίες και εικόνες

Διαδώστε:
Συνθήματα με σπρέι σε Βυζαντινό Ναό στη Θεσσαλονίκη – Πληθαίνουν τα κρούσματα βεβηλώσεων σε εκκλησίες και εικόνες

Αντιμέτωποι με ένα ακόμη δυσάρεστο γεγονός βρέθηκαν πιστοί, περνώντας από τον Βυζαντινό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος επι της οδού Λεωνίδα Ιασωνίδου , Αρριανού στη Θεσσαλονίκη.

Άγνωστοι βεβήλωσαν αυτήν την φορά τον εξωτερικό χώρο του ναού, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το ope.gr , γράφοντας με σπρέι συνθήματα.

Καθημερινά, ναοί και παρεκκλήσια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης γίνονται βορά σε βάρβαρα και ανίερα χερια που στην προσπάθεια τους να «χτυπήσουν» τον Θεό και την Εκκλησία καταστρέφουν και οτιδήποτε παράγει πολιτισμό.

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Πληθαίνουν τα κρούσματα βανδαλισμών σε ιστορικά και ορθόδοξα μνημεία μόλις δύο εβδομάδες πριν από τη συμπλήρωση 200 ετών από την ημέρα που υψώθηκε το λάβαρο της Επανάστασης και οι Έλληνες πολέμησαν “πρώτα υπέρ Πίστεως και έπειτα υπέρ Πατρίδος”.

Με συνθήματα ενάντια στην πατρίδα και την θρησκεία “γνωστοί άγνωστοι” βεβηλώνουν τοίχους, εκκλησίες και προτομές προκαλώντας θλίψη αλλά και ανησυχία για το μέλλον.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες τις πορείες που γίνονται τις τελευταίες ημέρες υπέρ του καταδικασμένου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα κυριαρχεί το σύνθημα “Η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς. Η Θρησκεία να πεθάνει”.

Τραγικές ήταν οι εικόνες προ ημερών στην οδό Σταδίου με ομάδα αναρχικών υποστηρικτών του Δ. Κουφοντίνα να ποδοπατούν την εικόνα της Παναγίας και έναν Σταυρό και να φωνάζουν συνθήματα εναντίον της οικογένειας της πατρίδας και της θρησκείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από το «Μάχου υπέρ Πίστεως» στο «Η Ελλάδα να πεθάνει»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων