12/11/2020 12/11/2020 Με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο να νοσηλεύεται από χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο της Αθήνας “Ευαγγελισμός” σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από μεταφορά του με ελληνικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 η Εκκλησία και οι πολίτες στέλνουν τα μηνύματά τους για την ταχεία ανάρρωση του λαοφιλή Αρχιεπισκόπου.  “Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος,...
12 Νοεμβρίου, 2020 - 17:10
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2020 - 17:11

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: Νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού – Σύσσωμη η Εκκλησία και η Κοινωνία στο πλευρό του

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: Νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού – Σύσσωμη η Εκκλησία και η Κοινωνία στο πλευρό του

Με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο να νοσηλεύεται από χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο της Αθήνας “Ευαγγελισμός” σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από μεταφορά του με ελληνικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 η Εκκλησία και οι πολίτες στέλνουν τα μηνύματά τους για την ταχεία ανάρρωση του λαοφιλή Αρχιεπισκόπου. 

“Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, εισήχθη στις 11/11/2020 με διάγνωση COVID και νοσηλεύεται σε κλίνη ΜΕΘ. Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσιάζει ήπια συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα και χαμηλό πυρετό. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη επί του παρόντος” γράφει το σχετικό Δελτίο Τύπου του Νοσοκομείου που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, Ο Αρχιεπίσκοπος υπεβλήθη σε σχετικά τεστ σε ιατρικό κέντρο των Τιράνων και οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα. Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος μεταφέρθηκε με C – 130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και μεταφέρθηκε στην Αθήνα, χθες, αργά το απόγευμα. Την εντολή για τη μεταφορά του έδωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος μεταφέρθηκε με το ειδικά εξοπλισμένο ασθενοφόρο και εισήχθη, λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ, στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου δέχθηκε τις φροντίδες των θεραπόντων ιατρών.

Η επικοινωνία με το Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Άμεση ήταν η επικοινωνία που είχε το Διεθνές Πρακτορείο Ορθοδοξία, www.ope.gr, με την Αρχιεπισκοπή Αλβανίας, επιβεβαιώνοντας την είδηση, ενώ η δημοσιογράφος Μαρία Γιαχνάκη μίλησε προσωπικά με τον Μακαριώτατο, ο οποίος της είπε μεταξύ άλλων σε μια σύντομη συνομιλία, ότι άλλη μια χαράδρα βρέθηκε μπροστά του και θα την ξεπεράσει με τη βοήθεια του Θεού, ενώ τόνισε ότι είναι αισιόδοξος. Στη συνέχεια, ζήτησε τις προσευχές του κόσμου.

Οι ευχές στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο

Μηνύματα για ταχεία ανάρρωση προς το Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Αλβανίας απέστειλαν ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος καθώς και μερίδα του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας.

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απέστειλε μήνυμα προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο, με το οποίο του εκφράζει την συμπαράσταση και τις θερμές ευχές του για ταχεία αποκατάσταση της υγείας του. «Ευχόμεθα να συνεχίσετε επί πολλά ακόμη χρόνια την δημιουργικήν και ευεργετικήν προσφοράν Σας εις τον Χριστιανισμόν και εις την ανθρωπότητα, εις δόξαν Θεού. Μακαριώτατε, περαστικά Σας!» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτατος στο σύντομο μήνυμα του.

Ακολουθεί το μήνυμα αδελφικής συμπαραστάσεως και ευχών από τον Οικουμενικό Πατριάρχη:

Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον
Τιράνων και πάσης Αλβανίας
κύριον Αναστάσιον,

Εις Τίρανα.

Μακαριώτατε και πολυφίλητε αδελφέ,

Αι προσευχαί ημών Σας συνοδεύουν κατά την πτήσιν Σας προς το κλεινόν Άστυ και κατά την εν αυτώ νοσηλείαν Σας, η οποία ευχόμεθα να είναι βραχεία και αποτελεσματική˙ διότι Σας αγαπώμεν και διότι Σας χρειάζεται η Εκκλησία.

Ευχόμεθα να συνεχίσετε επί πολλά ακόμη χρόνια την δημιουργικήν και ευεργετικήν προσφοράν Σας εις τον Χριστιανισμόν και εις την ανθρωπότητα, εις δόξαν Θεού.

Μακαριώτατε, περαστικά Σας!

Σας ασπαζόμεθα φιλήματι αγίω,
Αδελφικώς εν Κυρίω,

Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών απέστειλε σήμερα ως Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας και σημείωσε: «Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, εν Χριστώ τω Θεώ λίαν αγαπητέ και περιπόθητε αδελφέ και συλλειτουργέ της ημών Μετριότητος, κύριε Αναστάσιε, την Υμετέραν Μακαριότητα εν Κυρίω κατασπαζόμενοι υπερήδιστα προσαγορεύομεν.

Μετ’ ιδιαιτέρας συγκινήσεως και αγωνίας επληροφορήθημεν περί της επι συμβασης ασθενείας της Υμετέρας λίαν ημίν αγαπητής και περισπουδάστου Μακαριότητος, διό και προαγόμεθα διά του παρόντος αδελφικού ημών Γράμματος ίνα εκφράσωμεν Αυτή την βαθείαν συμπάθειαν της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ιεράς ημών Συνόδου και ημών προσωπικώς.

Δεόμενοι δέ ὑποκαρδίως τοῦ ἰατροῦ τῶν ψυχῶν καί τῶν σωμάτων ἡμῶν Κυρίου ὑπέρ τῆς ταχείας ἀποκαταστάσεως τῆς πολυτίμου ὑγίειας τῆς Ὑμετέρας Μακαριότητος, εὐχόμεθα Ὑμῖν ὅπως ὁ Σωτήρ ἡμῶν, ὁ ἀναλαμβάνων τάς ἀσθενείας τῶν τέκνων Αὐτοῦ, ἐπιρρωννύῃ Ὑμᾶς καί χαρίζηται μακρότητα ἡμερῶν, ἔτι καί ἔτι εὐκλεῆ Ἀρχιεπισκοπείαν καί πᾶσαν ἄλλην δωρημάτων τελείων δαψίλειαν.

Κατασπαζόμενοι Ὑμᾶς ἐν φιλήματι ἁγίῳ διατελοῦμεν τῆς Ὑμετέρας Μακαριότητος ἀγαπητός ἀδελφός καί ὅλως πρόθυμος.

† Ὁ Ἀθηνῶν Ἱερῶνυμος, Πρόεδρος»

Οι ευχές του πολιτικού κόσμου της Ελλάδος στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας:

Και ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας εξέφρασε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας με ανάρτησή του σημείωσε στο twitter: «Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο και να επιστρέψει σύντομα στη διαποίμανση της Εκκλησίας της γειτονικής χώρας».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», κ. Κοτανίδου η οποία τον ενημέρωσε σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου.

«Σήμερα είχα τηλεφωνική επικοινωνία με την καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», κ. Κοτανίδου, προκειμένου να ενημερωθώ για την κατάσταση και την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιου, ο οποίος νοσηλεύεται με Covid19. Μετέφερα το ενδιαφέρον, αλλά και τις ευχές μου – όπως και του συνόλου της πολιτικής ηγεσία του Υπουργείου – για ταχεία ανάρρωση. Η σκέψη μας είναι κοντά του», γράφει στην ανάρτηση του η οποία συνοδεύεται από μια φωτογραφία με τον Μακαριώτατο όταν τον Ιούλιο του 2019 είχε επισκεφθεί την Στεμνίτσα Αρκαδίας.

Περαστικά ευχήθηκε και η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη όπου σε δική της ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφει: «Βρίσκουμε ένα μονοπάτι και ανεβαίνουμε πάλι στο ξέφωτο.»  Περαστικά στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο.

Εκ μέρους της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας Interparliamentary Assembly on Orthodoxy τις ευχές έστειλε ο Γενικός Γραμματέας, Βουλευτής Λαρίσης της Ν.Δ., Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Ευχόμαστε ολόψυχα ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, που με το αναστάσιμο μήνυμα της αγάπης αγκάλιασε κάθε δοκιμαζόμενο άνθρωπο στη γειτονική μας χώρα!  Περαστικά Μακαριότατε!  Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, αλλά και η Οικουμενική Ορθοδοξία, χρειαζόμαστε το Φως που εκπέμπετε με τον λόγο και το παράδειγμά σας», έγραψε.

Καλή ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος ευχήθηκε χθες μέσα από το ραδιόφωνο pemptousia.fm και τη ζωντανή εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» με την Μαρία Γιαχνάκη, ο διπλωματικός ακόλουθος της Παλαιστινιακής ηγεσίας και σύμβουλος τύπου Μουσταφά Μπατίχι. Όπως τόνισε ο κ. Μπατίχι «όλες οι αραβικές χώρες και εμείς τον εκτιμούμε διότι είναι ένας αληθινός πνευματικός ηγέτης».

«Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Αθηνών ,εκφράζει την ειλικρινή λύπη του για την ταλαιπωρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων,Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Εφέδρου Αξιωματικού(1952-1954) Αναστασίου Γιαννουλάτου και εύχεται ταχεία την ανάρρωση αυτού», αναφέρει από την πλευρά του ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Αθηνών, καθώς ο Μακαριώτατος είχε υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός των Διαβιβάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ευχές Δένδια στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας για ανάρρωση

Ευχές και από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος διαπιστώθηκε με ήπια συμπτώματα κορονοϊού και κρίθηκε σκόπιμο να μεταβεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Αθήνα προκειμένου να του παρασχεθεί θεραπεία. Είναι βέβαιο ότι ο δυναμισμός που τον διακρίνει, η μαχητικότητα και η αισιοδοξία του θα τον βοηθήσουν να ξεπεράσει κι αυτή την περιπέτειά του» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε επίκαιρη ανακοίνωσή του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει θερμές ευχές προς τον κκ. Αναστάσιο για καλή ανάρρωση και ταχεία επιστροφή στα θρησκευτικά και, εξίσου σημαντικά, κοινωνικά καθήκοντά του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Επιβιβάστηκε στο C-130 ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος – Προσγειώνεται στην Ελλάδα για νοσηλεία -Τι είπε στο OPE.GR

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων