29/04/2019 29/04/2019 Την παραμονή της εορτής του Αγίου Γεωργίου, φέτος (κινητή εορτή), ανήμερα το Πάσχα την Κυριακή 28 Απριλίου 2019, αναβίωσε για ακόμη μια χρονιά με πρωτοβουλία της τοπικής κοινότητας Λευκακίων του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα, το παλαιό έθιμο της περιφοράς της Ιερής Εικόνας του Αγίου Γεωργίου με τα άλογα. Η πομπή ξεκίνησε από την εκκλησία του...
29 Απριλίου, 2019 - 8:57
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2019 - 10:02

Τα άλογα του Αγίου Γεωργίου

Διαδώστε:
Τα άλογα του Αγίου Γεωργίου

Την παραμονή της εορτής του Αγίου Γεωργίου, φέτος (κινητή εορτή), ανήμερα το Πάσχα την Κυριακή 28 Απριλίου 2019, αναβίωσε για ακόμη μια χρονιά με πρωτοβουλία της τοπικής κοινότητας Λευκακίων του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα, το παλαιό έθιμο της περιφοράς της Ιερής Εικόνας του Αγίου Γεωργίου με τα άλογα. Η πομπή ξεκίνησε από την εκκλησία του χωριού όπου τελείται εσπερινός και ύστερα έφιπποι, γυναίκες και άνδρες πήραν την εικόνα από τον Ιερέα π. Μιχαήλ Καλαμαρά και την περιέφεραν στο χωριό.

Νωρίτερα, τελέστηκε ο εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στο χωριό, ενώ κάθε χρόνο πάρα πολύς κόσμος παρακολουθεί και συμμετέχει στην περιφορά της εικόνας.

Ο καβαλάρης Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος, ο δρακοκτόνος κατά την παράδοση, ήταν και εκείνος Άγιος όλων των ανθρώπων, αλλά ιδιαίτερα των τσοπάνηδων, των ξωμάχων, των γεωργών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων