09/04/2021 09/04/2021 Με περιορισμένο αριθμό πιστών μόνο στους κεντρικούς ναούς των Δήμων αναμένεται να τελεστεί σήμερα η Ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών σύμφωνα με την τελευταία απόφαση της κυβέρνησης. Σύμφωνα με την εν λόγω ΚΥΑ την ημέρα των Δ’ Χαιρετισμών (9 Απριλίου 2021), στους Ιερούς Καθεδρικούς Ναούς της έδρας των Δήμων τηρείται η αναλογία 1 ατόμου ανά 25...
09 Απριλίου, 2021 - 8:21
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2021 - 8:24

Τα μέτρα στις εκκλησίες για τους Δ’ Χαιρετισμούς

Διαδώστε:
Τα μέτρα στις εκκλησίες για τους Δ’ Χαιρετισμούς

Με περιορισμένο αριθμό πιστών μόνο στους κεντρικούς ναούς των Δήμων αναμένεται να τελεστεί σήμερα η Ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών σύμφωνα με την τελευταία απόφαση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την εν λόγω ΚΥΑ την ημέρα των Δ’ Χαιρετισμών (9 Απριλίου 2021), στους Ιερούς Καθεδρικούς Ναούς της έδρας των Δήμων τηρείται η αναλογία 1 ατόμου ανά 25 τ.μ. και μέγιστο όριο τα 20 άτομα. Το μέτρο αυτό ισχύει για όλες τις περιοχές ανεξάρτητα από την επιδημιολογική κατάσταση την οποία βρίσκονται.

 

 

Στο Παράρτημα ΙΙΙ της ΚΥΑ αναφέρεται πως στις ως άνω κατ’ εξαίρεση δύο περιπτώσεις με μέριμνα των οικείων Ιερών Μητροπόλεων διασφαλίζεται η ενέργεια ιατρικού ελέγχου των συμμετεχόντων θρησκευτικών λειτουργών και του βοηθητικού προσωπικού.

Παραμένουν σε ισχύ το μέτρο που απαγορεύει σε όλη την επικράτεια την διεξαγωγή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής που πραγματοποιείται με πομπή εκτός των χώρων θρησκευτικής λατρείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΥΑ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων