26/03/2020 26/03/2020 Σε τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας των δημοτικών κοιμητηρίων ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις ταφής, καθώς τα κοιμητήρια «Αναστάσεως του Κυρίου» στη Θέρμη εδώ και χρόνια παρουσιάζουν πρόβλημα επάρκειας χώρων, προχωρά ο κεντρικός Δήμος. Το θέμα θα απασχολήσει την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που θα συνεδριάσει διά περιφοράς την Δευτέρα, 30 Μαρτίου και άμεσα θα εγκατασταθεί εργολάβος...
26 Μαρτίου, 2020 - 14:58
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2020 - 13:26

“Ταφώνες ειδικού σκοπού” στα κοιμητήρια Θέρμης

Διαδώστε:
“Ταφώνες ειδικού σκοπού” στα κοιμητήρια Θέρμης

Σε τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας των δημοτικών κοιμητηρίων ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις ταφής, καθώς τα κοιμητήρια «Αναστάσεως του Κυρίου» στη Θέρμη εδώ και χρόνια παρουσιάζουν πρόβλημα επάρκειας χώρων, προχωρά ο κεντρικός Δήμος.
Το θέμα θα απασχολήσει την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που θα συνεδριάσει διά περιφοράς την Δευτέρα, 30 Μαρτίου και άμεσα θα εγκατασταθεί εργολάβος στα κοιμητήρια της Θέρμης για να ξεκινήσει τις εργασίες. Θα διανοιχθούν περίπου 150 χώροι ταφής και θα απελευθερωθεί χώρος, που αυτή τη στιγμή είναι γεμάτος με μπάζα και σκουπίδια, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της πόλης σε ταφές.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Αβαρλής, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε πως είναι απαραίτητη η τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας των δημοτικών κοιμητηρίων και οι εργασίες έπρεπε να έχουν «εκτελεστεί εδώ και αρκετά χρόνια και να αξιοποιηθεί ο χώρος, καθώς υπάρχει ζήτημα έλλειψης ταφώνων».
«Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης προχωρά στην υλοποίηση ενός σχεδίου που αποτελεί αναγκαιότητα και δεν έχει να κάνει με το ότι ανησυχεί για αυξημένα κρούσματα από τον κορωνοϊό. Το κοιμητήριο της Θέρμης θα πρέπει να έχει την υποδομή να καλύψει αυξημένες ανάγκες ταφής που ενδεχομένως θα δημιουργηθούν στο μέλλον», πρόσθεσε ο κ. Αβαρλής.
Στην τροποποίηση του κανονισμού υπάρχει προγραμματισμός και για άτομα που ενδεχομένως θα χάσουν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με την πρόταση του Αυτοτελούς Τμήματος Διαχείρισης Κοιμητηρίων προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, «οι θανόντες για τους οποίους στη ληξιαρχική πράξη ή στο πιστοποιητικό θανάτου αναγράφεται ως αιτία θανάτου, μεταξύ άλλων, η ύπαρξη κορωνοϊού Covid-19 ή λοιπών λοιμωδών νοσημάτων που υπάγονται στον διεθνή υγειονομικό κανονισμό θα ενταφιάζονται αποκλειστικά στους τάφους που θα ονομάζονται “ταφώνες ειδικού σκοπού”» στα νεκροταφεία της Θέρμης.
Σημειώνεται πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοικεί και διαχειρίζεται τα κοιμητήρια «Αναστάσεως του Κυρίου», «Αγίου Παύλου», «Ευαγγελίστριας» και «Μαλακοπής».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων