19/05/2023 19/05/2023 Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος χαιρετίζοντας την ίδρυση και τη λειτουργία της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αγίου Όρους, η οποία επανδρώθηκε με 77 αστυνομικούς. Αποστολή τους η διαφύλαξη των ιερών κειμηλίων και των θρησκευτικών θησαυρών και η ασφάλεια των χιλιάδων επισκεπτών. Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Υφυπουργός κ.Ελευθέριος Οικονόμου....
19 Μαΐου, 2023 - 20:30
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2023 - 20:51

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ασφάλεια και στο Άγιο Όρος με την ίδρυση και λειτουργία της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης

Διαδώστε:
Τάκης Θεοδωρικάκος: Ασφάλεια και στο Άγιο Όρος με την ίδρυση και λειτουργία της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος χαιρετίζοντας την ίδρυση και τη λειτουργία της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αγίου Όρους, η οποία επανδρώθηκε με 77 αστυνομικούς. Αποστολή τους η διαφύλαξη των ιερών κειμηλίων και των θρησκευτικών θησαυρών και η ασφάλεια των χιλιάδων επισκεπτών.

Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Υφυπουργός κ.Ελευθέριος Οικονόμου.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός:

«Κυρίες και κύριοι,

Η ίδρυση και λειτουργία Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αγίου Όρους αποτελεί την εκπλήρωση μίας αυτονόητης υποχρέωσης του Κράτους μας προς την Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία Αγίου Όρους: αιώνιο σύμβολο της Ορθοδοξίας, τόπο μοναχισμού και προσέλευσης σημαντικού αριθμού προσκυνητών.

Διαβάστε επίσης: “Σημεία και άνθρωποι”: Ο Τάκης Θεοδωρικάκος στη Μαρία Γιαχνάκη

Στεκόμαστε ενώπιον των ανθρώπων της πίστης και των υπόλοιπων κατοίκων με σεβασμό και κατάνυξη για την ιερότητα του μέρους. Νιώθοντας την υποχρέωση να κάνουμε κάθε φορά ότι πρέπει για να συμβάλλουμε στην ιερή αποστολή τους: τη συνέχιση της μοναστικής παράδοσης, τη διαφύλαξη των ιερών κειμηλίων και των θρησκευτικών θησαυρών για τις επόμενες γενιές. Κάθε μία από τις 20 μονές, κάθε ασκηταριό, κάθε οικισμός -όλα όσα συνθέτουν το Περιβόλι της Παναγιάς– είναι ανεκτίμητης αξίας. Είναι όλα τους μοναδικά. Ένα σημείο απόλυτης αρμονίας φύσης και ανθρώπων, ώστε όλοι μας να ερχόμαστε σε επαφή με το Θείο και τη Δημιουργία.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της αποστολής τους, εργάζονται για την ασφάλεια των κατοίκων, των μοναχών, των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών, την προστασία αυτής της ανεκτίμητης κληρονομιάς: υλικής και πάνω απ’ όλα άυλης. Απέναντι σε κάθε επιβουλή. Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε και να προστατεύουμε. Να δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες ηρεμίας και τάξης. Για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

Για όλους αυτούς τους λόγους ιδρύθηκε η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αγίου Όρους. Ως περιφερειακή Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, απευθείας υπαγόμενη στο Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία εποπτεύεται από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος. Συνολικά στην Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αγίου Όρους, το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Όρους, το Τμήμα Ασφαλείας και στους αστυνομικούς σταθμούς υπηρετούν πλέον 77 αστυνομικοί.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω: η Ελληνική Αστυνομία είναι παρούσα -και θα είναι πάντα- με όσες δυνάμεις και μέσα απαιτούνται.
Σας ευχαριστώ»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων