22/03/2023 22/03/2023 Έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση για διορισμό Προξένου στο Hobart, έκανε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κοινότητας Τασμανίας, Μπενέτος Γαβαλάς, μιλώντας σήμερα Τετάρτη στη “Φωνή της Ελλάδας”. Όπως είπε ο κ. Γαβαλάς, η θέση του Προξένου στην πρωτεύουσα της Τασμανίας παραμένει κενή εδώ και 4 περίπου χρόνια, από τότε που απεβίωσε ο προηγούμενος Πρόξενος, κάτι που...
22 Μαρτίου, 2023 - 20:11
Τελευταία ενημέρωση: 22/03/2023 - 19:52

Τασμανία: 4 χρόνια χωρίς Πρόξενο οι Έλληνες – Έκκληση στο ΥΠΕΞ

Διαδώστε:
Τασμανία: 4 χρόνια χωρίς Πρόξενο οι Έλληνες – Έκκληση στο ΥΠΕΞ

Έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση για διορισμό Προξένου στο Hobart, έκανε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κοινότητας Τασμανίας, Μπενέτος Γαβαλάς, μιλώντας σήμερα Τετάρτη στη “Φωνή της Ελλάδας”.

Όπως είπε ο κ. Γαβαλάς, η θέση του Προξένου στην πρωτεύουσα της Τασμανίας παραμένει κενή εδώ και 4 περίπου χρόνια, από τότε που απεβίωσε ο προηγούμενος Πρόξενος, κάτι που δημιουργεί μεγάλες δυσκολίες στους Έλληνες της περιοχής οι οποίοι αναγκάζονται να ταξιδεύουν στην Πέρθη, στη Μελβούρνη ή στο Σίδνεϊ, στα εκεί Προξενεία, κάτι που όπως τόνισε κοστίζει τόσο σε χρόνο, όσο και σε χρήμα.

Ο κ. Γαβαλάς αναφέρθηκε επίσης στην ελληνική παρουσία στην Τασμανία, η οποία όπως είπε αριθμεί περίπου 5.000 άτομα, η πλειοψηφία των οποίων ζει στην πρωτεύουσα Hobart, καθώς και στις δράσεις της Ελληνικής Κοινότητας που όπως τόνισε έχουν ως στόχο την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

Μίλησε επίσης για την ζωή του στην Τασμανία, για τις πολύ καλές σχέσεις που έχουν μεταξύ τους οι Έλληνες της περιοχής, αλλά και για την επιθυμία του να επισκέπτετεται κάθε χρόνο την πατρίδα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων