09/02/2024 09/02/2024 Η ελληνική γλώσσα είναι η πιο πολύτιμη παρακαταθήκη μας, επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. «Η ελληνική γλώσσα είναι η πιο πολύτιμη παρακαταθήκη μας» είπε ο Κωνσταντίνος Τασούλας, λίγο πριν την έναρξη της Ώρας του Πρωθυπουργού, και με αυτή την αφορμή, σημείωσε: «Επειδή κύριε πρωθυπουργέ μου...
09 Φεβρουαρίου, 2024 - 12:08
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2024 - 12:13

Τασούλας: Η ελληνική γλώσσα είναι η πιο πολύτιμη παρακαταθήκη μας

Διαδώστε:
Τασούλας: Η ελληνική γλώσσα είναι η πιο πολύτιμη παρακαταθήκη μας

Η ελληνική γλώσσα είναι η πιο πολύτιμη παρακαταθήκη μας, επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

«Η ελληνική γλώσσα είναι η πιο πολύτιμη παρακαταθήκη μας» είπε ο Κωνσταντίνος Τασούλας, λίγο πριν την έναρξη της Ώρας του Πρωθυπουργού, και με αυτή την αφορμή, σημείωσε: «Επειδή κύριε πρωθυπουργέ μου είπατε ότι θα πάτε σύντομα και στις Ινδίες, θα επικαλεστώ έναν στίχο ο οποίος περικλείει μέσα του όλο το μεγαλείο και την πολιτιστική επίδοση της ελληνικής γλώσσας, ένα στίχο που λέει ότι “την κοινή ελληνική λαλιά, ως μέσα στην Βακτριανή την πήγαμε, ως τους Ινδούς”. Αυτή τη λαλιά πρέπει να προφυλάξουμε, όχι μόνο να καμαρώνουμε γι΄αυτήν αλλά και να προσπαθούμε να την μαθαίνουμε και να την καλλιεργούμε».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων