12/04/2020 12/04/2020 Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του φεστιβάλ LGFF που πραγματοποιείται στη βρετανική πρωτεύουσα κάθε χρόνο την Άνοιξη,  το ντοκιμαντέρ  “Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής,” απόσπασε  τέσσερις διακρίσεις από την κριτική επιτροπή φέρνοντας την ζωή του μεγάλου αυτού αγιορείτη ασκητή σε πρώτο πλάνο στο διεθνές αυτό φεστιβάλ. Τα βραβεία σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι: Best Creative Documentary...
12 Απριλίου, 2020 - 10:49
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2020 - 11:16

Τέσσερα βραβεία για το ντοκιμαντέρ Γέροντας Ιωσήφ Ησυχαστής

Διαδώστε:
Τέσσερα βραβεία για το ντοκιμαντέρ Γέροντας Ιωσήφ Ησυχαστής

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του φεστιβάλ LGFF που πραγματοποιείται στη βρετανική πρωτεύουσα κάθε χρόνο την Άνοιξη,  το ντοκιμαντέρ  “Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής,” απόσπασε  τέσσερις διακρίσεις από την κριτική επιτροπή φέρνοντας την ζωή του μεγάλου αυτού αγιορείτη ασκητή σε πρώτο πλάνο στο διεθνές αυτό φεστιβάλ.

Τα βραβεία σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι:

Best Creative Documentary (Καλύτερο Δημιουργικό Ντοκιμαντέρ),

Best Actor (Καλύτερου Ηθοποιού, για τον χολυγουντιανό ηθοποιό Τζόναθαν Τζάκσον ),

Special Mention for the monks of the holy monastery of Vatopedi for their editing, direction and participation (Ειδική μνεία για τους μοναχούς της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίουγια την επιμέλεια (μοντάζ, σκηνοθεσία και τη συμμετοχή των μοναχών στο ντοκιμαντέρ)

Τιμητικό Βραβείο για τους μοναχούς της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου – για την Πνευματική και Κοινωνική Προσφορά τους σε όλο τον κόσμο (Honorary Award for the monks of the Holy Monastery of Vatopedi – for their Spiritual and Social Contribution all over the world).

Το επίσημο φεστιβάλ, οι προβολές και οι παρουσιάσεις των βραβευμένων παραγωγών, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στην πλατφόρμα του LGFF όπως άλλωστε όλα τα διεθνή φεστιβάλ.

Σύντομα θα ανακοινωθεί και η πρώτη παγκόσμια προβολή μέσω πλατφόρμας του φεστιβάλ.

Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής

Η ζωή και η πλούσια πνευματική παρακαταθήκη που άφησε ο μεγάλος αυτός ασκητής του Αγίου Όρους παρουσιάζεται στο ντοκιμαντέρ με τίτλο : «Γέροντας Ιωσήφ, ο Ησυχαστής».

Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκαν στο Άγιο Όρος, στην γενέτειρά του αλλά και σε τόπους με τους οποίους συνδέθηκε.

Στο ντοκιμαντέρ περιγράφονται οι ασκητικοί του αγώνες στα πιο ερημικά μέρη του Αγίου Όρους. Η ζωή του δραματοποιείται με μεγάλη ακρίβεια και λεπτομέρεια, από τον Χολυγουντιανό ηθοποιό Jonathan Jackson (βραβευμένο με 5 EMMY).

Είναι η πρώτη φορά που ο κινηματογραφικός φακός καταγράφει την κρυμμένη ασκητική ζωή των μοναχών του Αγίου Όρους.

Το ντοκιμαντέρ αυτό περιέχει σκηνές από τα παιδικά του χρόνια στο νησί της Πάρου, τη μετάβαση του στην Αθήνα και τις δραστηριότητές του εκεί  αλλά και την ζωή του στο Άγιον Όρος.

Αξίζει να σημειώσει κανείς ότι το ντοκιμαντέρ αυτό βοήθησε πολύ κόσμο να αντιληφθεί τη ζωή ενός Οσίου Γέροντα που με την άσκηση, την υπακοή και την προσευχή ενέμπνευσε μοναχούς και λαό. Την ευθύνη για την παραγωγή, το σενάριο και την επιμέλεια είχε η ΙΜΜ Βατοπαιδίου.

Την  Αγιοκατάταξη του Οσίου Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, όπως αυτή είχε προαναγγελθεί δια στόματος Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στις 20 Οκτωβρίου 2019, ανακοίνωσε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις 10/3/2020.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων