27/04/2024 30/04/2024 Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα «Βραδυνή», ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης παίρνει θέση για τα μεμονωμένα επεισόδια σε ναούς αλλά και για την επαναπροσέγγιση Κυβέρνησης και Εκκλησίας. Όπως τονίζει, «κάθε πράξη βίας είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε σε περιόδους τοξικού λόγου και τυφλής βίας». Και συνεχίζει:...
27 Απριλίου, 2024 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2024 - 0:50

Θανάσης Κοντογεώργης: «Δεν υπάρχει κανένα ανοιχτό μέτωπο με την Εκκλησία»

Διαδώστε:
Θανάσης Κοντογεώργης: «Δεν υπάρχει κανένα ανοιχτό μέτωπο με την Εκκλησία»

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα «Βραδυνή», ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης παίρνει θέση για τα μεμονωμένα επεισόδια σε ναούς αλλά και για την επαναπροσέγγιση Κυβέρνησης και Εκκλησίας. Όπως τονίζει, «κάθε πράξη βίας είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε σε περιόδους τοξικού λόγου και τυφλής βίας».

Και συνεχίζει: «Η Εκκλησία, όπως αυτή εκφράζεται δια του Αρχιεπισκόπου, της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αλλά και της συντριπτικής πλειονότητας των ιερέων όχι μόνο δεν υιοθετεί αλλά καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές. Δεν υπάρχει κανένα ανοιχτό μέτωπο με την Εκκλησία. ‘Αλλωστε βρισκόμαστε σε διαρκή θεσμικό διάλογο, με τους ρόλους πάντα διακριτούς, ενώ στηρίζουμε τον κοινωνικό της ρόλο, όπως απέδειξε και η κοινή επίσκεψη του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο στις κοινωνικές δομές της Εκκλησίας στο Δήλεσι».

Ενώ για το πρωτοφανές περιστατικό στο Κοινοβούλιο, λέει ότι «όσα συνέβησαν στη Βσουλή είναι απαράδεκτα και δεν έχουν χώρο στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας της Πολιτείας μας. Στο ναό της Δημοκρατίας, βουλευτές από κόμματα των άκρων μετέτρεψαν σε ρινγκ χώρους του κοινοβουλίου και αρχηγός κόμματος “προειδοποιεί” τους βουλευτές μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα. Η κοινωνία απορρίπτει τη ρητορική μίσους, την τοξικότητα και τον εκχυδαϊσμό του πολιτικού λόγου, και πολλώ δε μάλλον τη βία. Όσοι επενδύουν πολιτικά σε τέτοιες πρακτικές επιδιώκοντας να μας γυρίσουν πίσω, θα αποτύχουν και θα είμαστε σταθερά απέναντί τους».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων