09/05/2019 09/05/2019 Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί Πέμπτη 9 Μαΐου στο Α΄ αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, οι εργασίες του Διεθνούς Λειτουργικού Συνεδρίου με θέμα: «Θεολογία και λατρεία: Αναφορά στη σύγχρονη περί την λειτουργική επιστήμη έρευνα» που πραγματοποιείται στη μνήμη του μακαριστού καθηγητή της λειτουργικής π. Robert Taft. Το εν λόγω Συνέδριο διοργανώνει το Εργαστήριο Χριστιανικής Λατρείας...
09 Μαΐου, 2019 - 11:26

«Θεολογία και λατρεία: Αναφορά στη σύγχρονη περί την λειτουργική επιστήμη έρευνα»

Διαδώστε:
«Θεολογία και λατρεία: Αναφορά στη σύγχρονη περί την λειτουργική επιστήμη έρευνα»

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί Πέμπτη 9 Μαΐου στο Α΄ αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, οι εργασίες του Διεθνούς Λειτουργικού Συνεδρίου με θέμα: «Θεολογία και λατρεία: Αναφορά στη σύγχρονη περί την λειτουργική επιστήμη έρευνα» που πραγματοποιείται στη μνήμη του μακαριστού καθηγητή της λειτουργικής π. Robert Taft.

Το εν λόγω Συνέδριο διοργανώνει το Εργαστήριο Χριστιανικής Λατρείας και Πολιτισμού και εντάσσεται στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων Θεολογικού Λόγου και Τέχνης του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ. Τις εργασίες άνοιξε με χαιρετισμό του ο Κοσμήτορας της Σχολής Θεόδωρος Γιάγκου και ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας Καθηγητής Παναγιώτης Σκαλτσής. Συμμετέχουν έγκριτοι λειτουργιολόγοι από το εσωτερικό και εξωτερικό και αναμένονται πολύ σημαντικές εισηγήσεις για την επιστήμη της λειτουργικής.

Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων