18/12/2021 18/12/2021 Σε πλήρη ετοιμότητα για την προστασία των αστέγων της πόλης από την κακοκαιρία βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος ανοίγει χώρους όπου ο ευάλωτος πληθυσμός της πόλης μπορεί να φιλοξενηθεί, να ζεσταθεί και να προστατευθεί, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου. Aπό την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου στις 20.00 και για όσο επικρατήσουν οι...
18 Δεκεμβρίου, 2021 - 16:11
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2021 - 16:01

Θερμαινόμενοι χώροι για την προστασία των αστέγων από το ψύχος

Διαδώστε:
Θερμαινόμενοι χώροι για την προστασία των αστέγων από το ψύχος

Σε πλήρη ετοιμότητα για την προστασία των αστέγων της πόλης από την κακοκαιρία βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος ανοίγει χώρους όπου ο ευάλωτος πληθυσμός της πόλης μπορεί να φιλοξενηθεί, να ζεσταθεί και να προστατευθεί, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου.

Aπό την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου στις 20.00 και για όσο επικρατήσουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, λειτουργεί σε 24ωρη βάση τo Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60 – τηλ: 210.2011151 & 210.2235605), στο οποίο οι συμπολίτες μας μπορούν να λάβουν έτοιμα γεύματα, κουβέρτες και ό,τι άλλο χρειαστούν από το προσωπικό του Δήμου. Πριν την είσοδο στο χώρο οι πολίτες θα υποβληθούν σε Rapid Test.

«Παράλληλα, το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων (Αχαρνών 1-3), θα διαθέτει θέσεις στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, όπου οι άστεγοι μπορούν να βρουν ένα ζεστό κρεβάτι το βράδυ, αλλά και να διαμείνουν ολόκληρη την ημέρα. Και εκεί, κατά την είσοδο των πολιτών στον χώρο θα πραγματοποιούνται rapid test.

Οι ομάδες του “Street Work” του Κ.Υ.Α.Δ.Α. θα βρίσκονται όλο το 24ωρο στους δρόμους της πόλης προκειμένου να εντοπίσουν άστεγους και να τους προσφέρουν ζεστά ροφήματα, φαγητό και κουβέρτες. Επιπλέον, θα τους ενημερώνουν για τους διαθέσιμους θερμαινόμενους χώρους όπου μπορούν να βρουν καταφύγιο για να προστατευτούν από το κρύο.

Τέλος, τίθεται σε 24ωρη λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (210-5246515-6), προκειμένου να δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια. Αναφορές για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι μπορούν να γίνονται επίσης στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595 και στο 210.5277000»,αναφέρειο ο Δήμος Αθηναίων.

Στον Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά ανακοίνωσε πως «θα λειτουργήσει για την προστασία των πολιτών θερμαινόμενο χώρο, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων της Ε.Μ.Υ.».
Συγκεκριμένα, λειτουργεί σε 24ωρη βάση, από την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, για τη φιλοξενία των πολιτών, η δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης» του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά. (Μυκάλης 51, Καμίνια – τηλέφωνα επικοινωνίας: 216 8003076, 216 8003077).
Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στη δομή τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. και εφαρμόζονται όλα τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον ιό SARS COV -2.
Η πληροφόρηση των πολιτών για τις ημέρες και ώρες του θερμαινόμενου χώρου, παρέχεται μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του Δήμου 213 2022000, της ιστοσελίδας του Δήμου, καθώς και μέσω της Δημοτικής Ραδιοφωνίας «Κανάλι1» 90,4 FM.
Να σημειωθεί, ότι αναλόγως της εξέλιξης των καιρικών συνθηκών, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση».

Στην Πάτρα

Από τον Δήμο Πατρέων και τον Κοινωνικό του Οργανισμό ανακοινώνεται «η παράταση της λειτουργίας του Υπνωτηρίου για την φιλοξενία όλων των αστέγων συμπολιτών μας έως και τις 19 Δεκεμβρίου 2021 λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για χαμηλές θερμοκρασίες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διανυκτερεύσουν σε χώρο του κτιρίου επί της Μπουκαούρη 100 και Γούναρη. Η υποδοχή θα γίνεται κατά τις ώρες 7 μ.μ. έως 9 μ.μ. και η φιλοξενία των αστέγων θα είναι δυνατή έως τις 9:00 το πρωί της επόμενης.

Η διαμονή στον χώρο παρέχει την δυνατότητα για μπάνιο και σίτιση. Οι ενδιαφερόμενοι απαραίτητα θα πρέπει να έχουν μαζί τους τουλάχιστον κάποιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας και νόμιμης διαμονής στην χώρα (ταυτότητα, διαβατήριο, κάρτα ασύλου κ.λπ.).

Όλοι οι φιλοξενούμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης της διασποράς του covid -19 όπως αυτά προβλέπονται από την δομή σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Σε κάθε περίπτωση άστεγοι πολίτες που θέλουν να ενταχθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορούν να ενημερωθούν για τις αναγκαίες διαδικασίες και έγγραφα ώστε να μπορούν να λαμβάνουν τις υπηρεσίες του Υπνωτηρίου και του Ανοικτού Κέντρου Ημέρας συνεχόμενα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα εξής τηλέφωνα κατά τις ώρες 8 π.μ. έως 9 μ.μ.: 2610342995 & 2614400300».

Στο Ηράκλειο Κρήτης

Ο Δήμος Ηρακλείου με ανακοίνωσή του: «ενημερώνει ότι, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που αναμένονται τις επόμενες μέρες, το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου, απέναντι από την ΣΕΑΠ) θα παραμείνει ανοιχτό από το Σάββατο 18 έως και την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Αστέγων του Δήμου λειτουργεί έτσι κι αλλιώς καθημερινά, με δυνατότητα διανυκτέρευσης, απλώς κατά την διάρκεια των έκτακτων καιρικών φαινομένων, δεν απαιτούνται διαδικασίες εισόδου. Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για αποφυγή διασποράς του Covid-19 .

Παράλληλα, ανοιχτή θα είναι τις ίδιες μέρες (Σάββατο – Κυριακή – Δευτέρα) και η αίθουσα σεμιναρίων στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο, από τις οκτώ το πρωί έως τις οκτώ το βράδυ, για όσους θέλουν να προστατευτούν από τις καιρικές συνθήκες».

Ανάλογες πρωτοβουλίες εξελίσσονται από πολλούς Δήμους σε όλη τη χώρα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τίθεται σε 24ωρη λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (210-5246515-6), προκειμένου να δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια. Αναφορές για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι μπορούν να γίνονται επίσης στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του δήμου Αθηναίων 1595 και στο 210.5277000.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων