06/08/2020 07/08/2020 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Δελφών και Μιαούλη) ο μεθέορτος Εσπερινός , η παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο και στη συνεχεία η μεγαλειώδης λιτανεία της εφεστείου Ιεράς Εικόνας από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Νικόλαο Παπαγεωργίου τον οποίο πλαισίωσαν οι υπόλοιποι ιερείς του...
06 Αυγούστου, 2020 - 20:53
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2020 - 20:25

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Έλαμψε ο τόπος Χριστόν!

Διαδώστε:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Έλαμψε ο τόπος Χριστόν!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Δελφών και Μιαούλη) ο μεθέορτος Εσπερινός , η παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο και στη συνεχεία η μεγαλειώδης λιτανεία της εφεστείου Ιεράς Εικόνας από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Νικόλαο Παπαγεωργίου τον οποίο πλαισίωσαν οι υπόλοιποι ιερείς του ναού π. Χρήστος Καζανάς , π.Ευστάθιος Καλπακίδης και ο ιεροδιάκονος του Ναού π. Δημήτριος.

Την λιτανεία συνόδευσε μελωδικά η νεανική ορχήστρα πνευστών Θεσσαλονίκης.

Την εικόνα μετέφερε το όχημα του Συλλόγου Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων, περνώντας από κεντρικούς δρόμους της περιοχής και ευλογώντας τις γειτονιές της ενορίας.

Στο τέλος της λιτανείας, ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχίμ. Νικόλαος Παπαγεωργίου εκ μέρους των Πατέρων ευχήθηκε καταλλήλως και ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις.

Τόσο στη λιτανεία όσο και στον Εσπερινό, η παρουσία του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο το πνευματικό έργο που παράγεται στην Ενορία από τους ιερείς του ναού.

Καθόλην την διάρκεια των λατρευτικών εκδηλώσεων τηρούνταν όλα τα μέτρα ασφαλείας για την προφύλαξη και την ασφάλεια όλων.

Φωτορεπορτάζ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ – Μία φωτογραφία σαν χίλιες λέξεις αγάπης στον Χριστό

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων