22/03/2020 22/03/2020 Μπορεί να έχει απαγορευτεί η παρουσία των πιστών κατά την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών, λόγω των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊου, ένας Ιερέας όμως από την Θεσσαλονίκη βρήκε τον τρόπο, χωρίς να παραβιάσει τα μέτρα που έχουν ληφθεί, να ψάλλει το Υπερμάχω. Μετά το πέρας την Γ’ Στάσης των Χαιρετισμών στον...
22 Μαρτίου, 2020 - 12:42
Τελευταία ενημέρωση: 22/03/2020 - 14:07

Ιερέας έψαλε το Υπερμάχω στο προαύλιο του ναού (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ιερέας έψαλε το Υπερμάχω στο προαύλιο του ναού (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί να έχει απαγορευτεί η παρουσία των πιστών κατά την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών, λόγω των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊου, ένας Ιερέας όμως από την Θεσσαλονίκη βρήκε τον τρόπο, χωρίς να παραβιάσει τα μέτρα που έχουν ληφθεί, να ψάλλει το Υπερμάχω.

Μετά το πέρας την Γ’ Στάσης των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη Μενεμένη της Θεσσαλονίκης, ο εφημέριος του Ναού βγήκε, στο προαύλιο και άρχισε να ψέλνει το “Υπερμάχω”. Συγκινημένοι οι κάτοικοι που διαμένουν πέριξ του Ναού, βγήκαν στα μπαλκόνια τους και αρκετοί μάλιστα έψαλλαν μαζί του.

Απευθυνόμενος σε όσους των άκουγαν ο εφημέριος ανέφερε:

“Η Παναγιά να μας σκεπάζει. Να μας γλυτώνει εκ παντίων κινδύνων. Και τώρα που δοκιμάζονται όλα, η πίστη μας, η ελευθερία μας, να καθίσουμε ενωμένοι μέσα στην ενότητα της πίστης, της υπομονής, της υπακοής, μέσα στα σπίτια μας και το σπίτι μας να το κάνουμε εκκλησία, Ναό του Θεού προσευχόμενοι για τον εαυτό μας, για τους συνανθρώπους μας, για τους γιατρούς καις τους νοσηλευτές μας, για τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς μας που δίνουν και αυτοί τη δική τους μάχη. Ο Θεός να μας ευλογεί. Η Παναγιά να μας σκεπάζει πάντοτε. Μην φοβάστε αδελφοί μου, όλα θα περάσουν. Ο Θεός να μας ευλογεί”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων