17/05/2022 18/05/2022 «Μεγαλομάρτυς Πολύκαρπε συ γαρ υπάρχεις ιάτειρας άμεσος, της ψυχής & του σώματος… Συ γαρ ει ο της Ελεημοσύνης ο πατήρ» Τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Πολυκάρπου, Επισκόπου Σμύρνης, στη Μενεμένη της Δυτικής Θεσσαλονίκης της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, τελέστηκαν το πρωί της Τρίτης 17 Μαΐου 2022, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Βαρνάβα....
17 Μαΐου, 2022 - 21:42
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2022 - 0:42

Θυρανοίξια Παρεκκλησίου Αγίου Πολυκάρπου στην προσφυγική Μενεμένη

Διαδώστε:
Θυρανοίξια Παρεκκλησίου Αγίου Πολυκάρπου στην προσφυγική Μενεμένη

«Μεγαλομάρτυς Πολύκαρπε συ γαρ υπάρχεις ιάτειρας άμεσος, της ψυχής & του σώματος… Συ γαρ ει ο της Ελεημοσύνης ο πατήρ»

Τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Πολυκάρπου, Επισκόπου Σμύρνης, στη Μενεμένη της Δυτικής Θεσσαλονίκης της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, τελέστηκαν το πρωί της Τρίτης 17 Μαΐου 2022, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Βαρνάβα.

Με την ευκαιρία συμπληρώσεως 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, η προσφυγική συνοικία της Μενεμένης, απέκτησε ένα καλαίσθητο Ιερό Παρεκκλήσιο, επί της κεντρικής οδού Μοναστηρίου, αφιερωμένο στον Ιερομάρτυρα του Χριστού Πολύκαρπο, Επίσκοπο Σμύρνης, ενώ παραδίπλα λειτουργεί προσωρινά ο Ιερός του Ναός, ακριβώς κάτω από τη γέφυρα.

Με τη συμβολή της Εταιρείας Φυσικού Αερίου Θεσσαλονίκης, τα γραφεία της οποίας βρίσκονται ακριβώς μπροστά, στήθηκε το Παρεκκλήσιο, και με αίτημα της που έγινε δεκτό από τον Μητροπολίτη ο Άγιος Πολύκαρπος ορίστηκε ο προστάτης της Εταιρείας και των εργαζομένων της.

Στη σεμνή και συγκινητική τελετή παρέστησαν, μεταξύ των άλλων, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης κ.κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Στράτος Σιμόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας και Δήμαρχος Πυλαίας – Πανοράματος κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, εκπρόσωποι άλλων φορέων και φυσικά οι εργαζόμενοι της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Λεωνίδα Μπακούρα.

Ήταν έκδηλη τη συγκίνηση στα πρόσωπα όλων, με τον Σεβασμιώτατο κ. Βαρνάβα να αναφέρεται στην προσφυγιά αλλά και στην προσπάθεια που καταβάλλεται να αναπτυχθεί η περιοχή, δυτικά της Θεσσαλονίκης, κάνοντας για ακόμα μια φορά επίκληση για ενότητα και συνεργασία ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη πρόοδος.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ να συνδράμει στην τοποθέτηση του Παρεκκλησίου και στον εξωραϊσμό του περιβάλλοντος χώρου και ανακοίνωσε ότι οι σχετικές διαδικασίες έχουν προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό προκειμένου να ανεγερθεί ο Ιερός Ναός του Αγίου Πολυκάρπου στην συγκεκριμένη περιοχή, σε οριοθετημένο οικόπεδο του Δήμου.

Ενός Αγίου που είναι άρρηκτα συνεδεμένος με την Σμύρνη αλλά και με την περιοχή της Μενεμένης που κατοικείται κατεξοχήν από πρόσφυγες της Μ. Ασίας.

Ευχαρίστησε για τους κόπους τους όλους όσοι εργάστηκαν για το νέο Παρεκκλήσιο και ιδιαίτερα τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Στυλιανό Χαρπαντίδη για τις συνεχείς και άοκνες προσπάθειες του.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων