05/01/2021 05/01/2021 Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνική Αστυνομία και οι τοπικές αστυνομικές διευθύνσεις έχουν επικοινωνήσει με οικείους Μητροπολίτες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, ενημερώνοντας τους ότι κατά την ημέρα των Θεοφανείων θα είναι έντονη η παρουσία της Αστυνομίας στους ιερούς ναούς του Νομού. Οι αστυνομικές δυνάμεις, θα εκτιμούν την κατάσταση ανά ενορία και θα λαμβάνουν εντολές για...
05 Ιανουαρίου, 2021 - 18:09
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2021 - 20:44

Πληροφορίες για τηλεφωνήματα της Αστυνομίας σε Μητροπολίτες

Διαδώστε:
Πληροφορίες για τηλεφωνήματα της Αστυνομίας σε Μητροπολίτες

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνική Αστυνομία και οι τοπικές αστυνομικές διευθύνσεις έχουν επικοινωνήσει με οικείους Μητροπολίτες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, ενημερώνοντας τους ότι κατά την ημέρα των Θεοφανείων θα είναι έντονη η παρουσία της Αστυνομίας στους ιερούς ναούς του Νομού. Οι αστυνομικές δυνάμεις, θα εκτιμούν την κατάσταση ανά ενορία και θα λαμβάνουν εντολές για το καταπώς θα δρουν.

Στο μεταξύ, οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν κατά γράμμα την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και την αρμόδια Εγκύκλιο η οποία απεστάλη προς τις Ιερές Μητροπόλεις, κατά την 4η Ιανουαρίου 2021. Οι εκκλησίες κατά την ημέρα των Θεοφανείων θα είναι ανοικτές για τους πιστούς κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας και του Αγιασμού, εφαρμόζοντας τα μέτρα ως είχε συμφωνηθή και αποτυπωθή στην προηγούμενη Κ.Υ.Α. υπ’ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 80588/15.12.2020 (ΦΕΚ Β΄ 5509).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ: Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ: Ηχητικά από τα περιπολικά προς τους πιστούς

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων