03/01/2022 03/01/2022 Προκλητικό βίντεο αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου Εθνικής Αμύνης της Τουρκίας στο Twitter, το οποίο αρχικά δείχνει τις δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ, υπουργού Εθνικής Αμύνης, στις 24 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τις οποίες το Καστελόριζο βρίσκεται σε απόσταση 1.950 μέτρων από την Τουρκία και οι σπουδαστές της Ακαδημίας Πολέμου μπορούν να φτάσουν εκεί κολυμπώντας. Στη...
03 Ιανουαρίου, 2022 - 16:40
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2022 - 16:00

Θράσος Τουρκίας: Σπουδαστές της Ακαδημίας Πολέμου κολυμπούν «την απόσταση ως το Καστελόριζο»

Διαδώστε:
Θράσος Τουρκίας: Σπουδαστές της Ακαδημίας Πολέμου κολυμπούν «την απόσταση ως το Καστελόριζο»

Προκλητικό βίντεο αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου Εθνικής Αμύνης της Τουρκίας στο Twitter, το οποίο αρχικά δείχνει τις δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ, υπουργού Εθνικής Αμύνης, στις 24 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τις οποίες το Καστελόριζο βρίσκεται σε απόσταση 1.950 μέτρων από την Τουρκία και οι σπουδαστές της Ακαδημίας Πολέμου μπορούν να φτάσουν εκεί κολυμπώντας. Στη συνέχεια εμφανίζεται ένας χάρτης με τα τουρκικά παράλια και ακολουθούν Τούρκοι σπουδαστές να κολυμπούν προς το νησί Τούζλα που απέχει 1.950 μέτρα.

«Σε απόσταση 1950 μέτρων βρίσκεται το Καστελλόριζο. 1950 μέτρα. Ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί να φτάσει εκεί κολυμπώντας. Σε εμάς η κανονική κολύμβηση είναι 2.000 μέτρα στην ακαδημία. Μιλάμε για ένα νησί 10 τετρ. χιλιομέτρων. Για το νησί αυτό διεκδικούν θαλάσσια περιοχή ευθύνης 40.000 τ.μ. Όταν λέμε όχι σε αυτό μας χαρακτηρίζουν ως “επεκτατικούς”. Περιμένουμε να καταλάβουν πως με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική δεν θα φτάσουν πουθενά» είχε δηλώσει παραμονές Χριστουγέννων ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επεσήμανε ότι «με κάποιες επιδείξεις εξοπλισμού, διότι αυτό που κάνουν δεν είναι κούρσα εξοπλισμών αλλά επίδειξη εξοπλισμού, προσπαθούν να αποκτήσουν υπεροχή απέναντι στην Τουρκία, όμως εμείς τονίζουμε πως αυτό είναι μάταιος κόπος. Επίσης, ενώ είμαστε μέσα στο ΝΑΤΟ, προσπαθούν να κάνουν κάποια πράγματα με νέες συμμαχίες. Αυτά είναι είναι τεχνητά πράγματα».

«Ως αποτέλεσμα, αυτό που λέμε είναι οτιδήποτε και να κάνετε, η Τουρκία ως κράτος, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν την ικανότητα, τη δύναμη και τη θέληση να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας. Αυτό θέλουμε να το ξέρουν όλοι» κατέληξε ο κ. Ακάρ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων