27/12/2019 30/12/2019 “Θύμα” της Αστυνομίας του Μαυροβουνίου είναι ένας Σέρβος Επίσκοπος στα επεισόδια που ακολούθησαν της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις θρησκευτικές ελευθερίες. Αναλυτικότερα, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των ιεραρχών, των κληρικών, των μονών και των πιστών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, της πλειοψηφικής θρησκείας στη χώρα, το κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου ενέκρινε το νόμο για τις θρησκευτικές ελευθερίες....
27 Δεκεμβρίου, 2019 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2019 - 11:49

“Θύμα” της Αστυνομίας Μαυροβουνίου Σέρβος Επίσκοπος

Διαδώστε:
“Θύμα” της Αστυνομίας Μαυροβουνίου Σέρβος Επίσκοπος

“Θύμα” της Αστυνομίας του Μαυροβουνίου είναι ένας Σέρβος Επίσκοπος στα επεισόδια που ακολούθησαν της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Αναλυτικότερα, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των ιεραρχών, των κληρικών, των μονών και των πιστών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, της πλειοψηφικής θρησκείας στη χώρα, το κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου ενέκρινε το νόμο για τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Στις έντονες διαμαρτυρίες που ακολούθησαν από τους εκατοντάδες πιστούς που “πλημμύρισαν” τους δρόμους σε αρκετές πόλεις και κωμοπόλεις, η αστυνομία του Μαυροβουνίου χτύπησε και τον Επίσκοπο Διοκλείας Μεθόδιο, βοηθό Επίσκοπο του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλοχίου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τόσο ο επίσκοπος όσο και κάποιοι πιστοί που βρίσκονταν κοντά του σπρώχτηκαν στο έδαφος και δέχθηκαν κλωτσιές.

Ανάμεσα στους τραυματίες και δυο πολίτες που προσπάθησαν να προστατεύσουν τον Επίσκοπο. Το περιστατικό συνέβη στη γέφυρα Đurđevića Tara. Όπως μεταδίδουν τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης από χθες έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις.

Δεκαοκτώ βουλευτές της φιλοσερβικής αντιπολίτευσης συνελήφθησαν στο κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου με την κατηγορία ότι προσπάθησαν να εμποδίσουν την υιοθέτηση νόμου και κρατούνται στο αρχηγείο της αστυνομίας για ανάκριση.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων