16/03/2020 16/03/2020 Μεταξύ των αποφάσεων της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρεται και στην τέλεση των Ιερών Ακολουθιών καθώς επίσης και σε όλα τα προγραμματισμένα μυστήρια. Μάλιστα ορίζει ότι σε περίπτωση ανάγκης Βαπτίσεις και Γάμοι θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο με τους γονείς, τον ανάδοχο και τον παράνυμφο. “Αναβάλλονται προσωρινώς όλες οι καθημερινές Ιερές...
16 Μαρτίου, 2020 - 22:26

Τι αναφέρει η ΔΙΣ για τις Ιερές Ακολουθίες και τα Μυστήρια

Διαδώστε:
Τι αναφέρει η ΔΙΣ για τις Ιερές Ακολουθίες και τα Μυστήρια

Μεταξύ των αποφάσεων της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρεται και στην τέλεση των Ιερών Ακολουθιών καθώς επίσης και σε όλα τα προγραμματισμένα μυστήρια. Μάλιστα ορίζει ότι σε περίπτωση ανάγκης Βαπτίσεις και Γάμοι θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο με τους γονείς, τον ανάδοχο και τον παράνυμφο.

“Αναβάλλονται προσωρινώς όλες οι καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και όλα τα προγραμματισμένα Μυστήρια Βαπτίσεως και Γάμου, εν περιπτώσει δε ανάγκης η τέλεση των ανωτέρω Μυστηρίων θα πραγματοποιείται με την παρουσία αποκλειστικώς και μόνο των γονέων, του αναδόχου και του παρανύμφου” αναφέρει.

Ενώ για τις κηδείες και τα μνημόσυνα ορίζει ότι “θα πραγματοποιούνται εντός του Ιερού Ναού με την παρουσία μόνον του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του κεκοιμημένου. Καθ’ όμοιο τρόπο θα τελούνται και τα μνημόσυνα μόνον επί του τάφου των κεκοιμημένων”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων