25/06/2021 25/06/2021 Στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μετέβησαν χθες, όπως είχε γράψει το ope.gr, οι Σεβ. Μητροπολίτες Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός και Ιλίου κ. Αθηναγόρας προκειμένου να επιδώσουν την Επιστολή της Ιεράς Συνόδου σχετικά με τις θέσεις της Εκκλησία για το νομοσχέδιο για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση. Μεταξύ άλλων η Ιερά Σύνοδος συμφωνεί επί της αρχής, με το «Σχέδιο Νόμου...
25 Ιουνίου, 2021 - 11:30
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2021 - 11:36

Τι ζητά η Ι. Σύνοδος από το υπουργείο Παιδείας για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση

Διαδώστε:
Τι ζητά η Ι. Σύνοδος από το υπουργείο Παιδείας για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση

Στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μετέβησαν χθες, όπως είχε γράψει το ope.gr, οι Σεβ. Μητροπολίτες Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός και Ιλίου κ. Αθηναγόρας προκειμένου να επιδώσουν την Επιστολή της Ιεράς Συνόδου σχετικά με τις θέσεις της Εκκλησία για το νομοσχέδιο για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση.

Μεταξύ άλλων η Ιερά Σύνοδος συμφωνεί επί της αρχής, με το «Σχέδιο Νόμου για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση», εφ᾿ όσον ως προς το μεγαλύτερο μέρος του (άρθρα 1-60), το οποίο αφορά στην Δευτεροβάθμια Εκκλησιαστική Εκπαίδευση και τις Σχολές Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών, έχει ήδη αποφανθεί το Σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τα έτη 2014 και 2017.

Ωστόσο, κατέθεσε 14 συγκεκριμένες προτάσεις προς την Κυβέρνηση, οι οποίες αφορούν σε τροποποίηση διατάξεων του εν θέματι Νομοσχεδίου, σύμφωνα με τις εισηγήσεις της αρμόδιας Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως, της Τριμελούς Επιτροπής για τις Α.Ε.Α. και των Υπομνημάτων των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΣ 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων