29/05/2023 29/05/2023 Εκδηλώσεις μνήμης για την 570η επέτειο της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, 28 Μαΐου, στην Αθήνα. Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέστηκε μνημόσυνο για τους προμάχους της Πόλεως, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο, Διευθυντή του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του τελευταίου αυτοκράτορα,...
29 Μαΐου, 2023 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2023 - 9:16

Τίμησαν την 570η επέτειο της Άλωσης στην Αθήνα

Διαδώστε:
Τίμησαν την 570η επέτειο της Άλωσης στην Αθήνα

Εκδηλώσεις μνήμης για την 570η επέτειο της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, 28 Μαΐου, στην Αθήνα.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέστηκε μνημόσυνο για τους προμάχους της Πόλεως, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο, Διευθυντή του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του τελευταίου αυτοκράτορα, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στην Πλατεία Μητροπόλεως, και ακολούθως πομπή και τελετή στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος.

Για την επέτειο μίλησε στον Ναό ο Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, Καθηγητής κ. Νικόλαος Ουζούνογλου.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κ. Γιώργος Δημόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων κ. Ελευθέριος Σκιαδάς, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Βυζαντινών Μελετών Νομού Πρεβέζης κ. Ευάγγελος Κατσίμπρας, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων