05/11/2019 05/11/2019 Αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Εσφαγμένης από την Ιερά Μέγιστη μονή Βατοπαιδίου μετέφερε ο Καθηγούμενος της ΙΜΜ Αρχιμανδρίτης Εφραίμ στον ναό του Αγίου Γεωργίου Παπάγου όπου και θα παραμείνει προς ευλογία της περιοχής. Ευχαριστίες προς όλους μετέφερε ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Γιαννιός ιδιαίτερα προς τον γέροντα Εφραίμ αλλά και τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών...
05 Νοεμβρίου, 2019 - 20:36

Την Ιερά εικόνα της Παναγίας Εσφαγμένης υποδέχτηκαν στον ΙΝ Αγ. Γεωργίου Παπάγου

Διαδώστε:
Την Ιερά εικόνα της Παναγίας Εσφαγμένης υποδέχτηκαν στον ΙΝ Αγ. Γεωργίου Παπάγου

Αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Εσφαγμένης από την Ιερά Μέγιστη μονή Βατοπαιδίου μετέφερε ο Καθηγούμενος της ΙΜΜ Αρχιμανδρίτης Εφραίμ στον ναό του Αγίου Γεωργίου Παπάγου όπου και θα παραμείνει προς ευλογία της περιοχής.

Ευχαριστίες προς όλους μετέφερε ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Γιαννιός ιδιαίτερα προς τον γέροντα Εφραίμ αλλά και τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών που προεξήρχε της Δοξολογίας που τελέσθηκε στον ναό.

«Να λέτε τα προβλήματα σας στην Παναγίας μας» είπε ο Γέροντας Εφραίμ ενώ τόνισε ότι το αντίγραφο είναι καλύτερο από το πρωτότυπο καθώς οι Πατέρες που το φιλοτέχνησαν το έκαναν με αγάπη.

«Η Παναγία είναι η προστάτιδα των μοναχών και αναγνωρίζει τι σημαίνει θέωση» είπε σε άλλο σημείο ο Γέροντας Εφραίμ, ενώ τόνισε, «Ο ναός του Αγίου Γεωργίου θα είναι η σκέπη της Παναγίας μας και ο κόσμος θα παίρνει την ευλογία της και θα φεύγει χαρούμενος και αναπαυμένος».

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στον χαιρετισμό του μίλησε για τα νέα εγκαίνια του ναού με τον ερχομό της Παναγίας μας καθώς συμπληρώνεται και ένας χρόνος, ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ για την αγάπη και ευλογία που μετέφερε στην περιοχή του Παπάγου και στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ακόμα μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Αμέσως μετά ο π. Αλέξιος απένειμε την υπέρτατη τιμή της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Παπάγου, τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον Γέροντα Εφραίμ της ΙΜΜ Βατοπαιδίου, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε για την φανερή στήριξη του κ. Συμεών νέου Μητροπολίτη Φθιώτιδος στην ενορία τόσα χρόνια από την θέση του Πρωτοσυγκέλλου της Αρχιεπισκοπής και του προσέφερε την ιδιαίτερη τιμή της ενορίας.

Τέλος, απένειμε την εικόνα του Αγίου Γεωργίου στον δωρητή της εικόνας της Παναγίας Εσφαγμένης κ. Παύλο Σούμακ ο οποίος κατάγεται από την Ρωσία και μίλησε με λόγια αγάπης προς την ΙΜΜ Βατοπαιδίου και τη μοναχική ζωή του Αγίου Όρους.

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής- Θεολόγος – Δημοσιογράφος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων