29/10/2019 29/10/2019 Το Βραβείο Επιστήμης για την Αποκατάσταση Μνημείων – δίδεται για πρώτη φορά από τα Διεθνή βραβεία Sciacca- θα απονεμηθεί στην Ελληνίδα Αντιπρύτανη και Καθηγήτρια του Ε.Μ.Π. Αντωνία Μοροπούλου για τη μελέτη και την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Στο πλαίσιο του έργου ανοίχτηκε ο Πανάγιος Τάφος του Χριστού έπειτα...
29 Οκτωβρίου, 2019 - 18:05

Το Διεθνές Βραβείο Επιστήμης για την Αποκατάσταση Μνημείων σε μία Ελληνίδα!

Διαδώστε:
Το Διεθνές Βραβείο Επιστήμης για την Αποκατάσταση Μνημείων σε μία Ελληνίδα!

Το Βραβείο Επιστήμης για την Αποκατάσταση Μνημείων – δίδεται για πρώτη φορά από τα Διεθνή βραβεία Sciacca- θα απονεμηθεί στην Ελληνίδα Αντιπρύτανη και Καθηγήτρια του Ε.Μ.Π. Αντωνία Μοροπούλου για τη μελέτη και την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Στο πλαίσιο του έργου ανοίχτηκε ο Πανάγιος Τάφος του Χριστού έπειτα από 5 αιώνες και στη συνέχεια μελετήθηκε με τις πιο σύγχρονες τεχνικές η ιστορία, η μορφολογία και τα υλικά του μνημείου.

Μετά από ειδικά αφιερωμένη δέηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο μπροστά στο βράχο του Γολγοθά και λίγο πριν από τη βράβευσή της (9 Νοεμβρίου στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Pontificia Urbaniana στην πόλη του Βατικανό) έλαβε την ευχή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, ενώ ήταν μαζί της  οι: Δ. Αναγνωστόπουλος Γ. Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Vicky Bafataki Γ. Γ. της επιτροπής των Διεθνών βραβείων Sciacca, Ν. Φλάρης Στρατηγός εκ μέρους της Ahepa Hellas, Κ. Πάντος Γιατρός κ.α.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων