20/08/2021 20/08/2021 Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την αποστολή 142 πυροσβεστών από τη Ρουμανία με 28 οχήματα, οι οποίοι θα υποστηρίξουν τους Έλληνες πυροσβέστες στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. “Μετά από αίτημά μας, η Ρουμανία στέλνει μια ομάδα πυρόσβεσης για να βοηθήσει τα πληρώματά μας στο έδαφος. Είμαστε πολύ...
20 Αυγούστου, 2021 - 20:30
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2021 - 20:33

Το “ευχαριστώ” του πρωθυπουργού στους Ρουμάνους πυροσβέστες

Διαδώστε:
Το “ευχαριστώ” του πρωθυπουργού στους Ρουμάνους πυροσβέστες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την αποστολή 142 πυροσβεστών από τη Ρουμανία με 28 οχήματα, οι οποίοι θα υποστηρίξουν τους Έλληνες πυροσβέστες στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

“Μετά από αίτημά μας, η Ρουμανία στέλνει μια ομάδα πυρόσβεσης για να βοηθήσει τα πληρώματά μας στο έδαφος. Είμαστε πολύ ευγνώμονες για τη συνεχή υποστήριξή τους στον αγώνα κατά των πυρκαγιών” ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ρουμάνοι πυροσβέστες είχαν βοηθήσει και στις αρχές του Αυγούστου στις φωτιές στη Βόρειο Εύβοια από όπου και αναχώρησαν με την ευχή της Εκκλησίας:

Με συγκίνηση αποχώρησαν οι πυροσβέστες από την Μολδαβία και την Ρουμανία τον Δεκαπενταύγουστο από τη Βόρεια Εύβοια. Για δεκαπέντε ημέρες είχαν στήσει την βάση τους στο χωριό Προκόπι, στο δημοτικό σχολείο του χωριού.

Χθες, ανήμερα της γιορτής της Θεοτόκου, ζήτησαν από τον ιερέα του Ιερού Ναού του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου να τους ευλογήσει πριν αποχωρήσουν. Ο πατέρας Νικόλας διάβασε ευχές αλλά τους ευχαρίστησε θερμά για την βοήθεια τους στην δύσκολη μάχη με τις φλόγες. «Μας βοήθησαν πάρα πολύ, είχαν τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, οχήματα, ήταν παράδειγμα» δηλώνει στο makthes.gr ο προϊστάμενος προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου, πατέρας Νικόλαος.

Οι 108 Ρουμάνοι πυροσβέστες φιλοξενήθηκαν στον ξενώνα του Ιερού Ναού που βρίσκονται τα ιερά λείψανα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου και εκκλησιάστηκαν μαζί με τους κατοίκους. «Πριν αποχωρήσουν από τις χώρες τους για την Ελλάδα είχαν ζητήσει να τους ευλογήσουν. Το ίδιο έκαναν και τώρα, μας ζήτησαν να τους ευλογήσουμε για να επιστρέψουν με ασφάλεια στη χώρε τους» σημειώνει ο πατέρας Νικόλαος.

Διαβάστε περισσότερα.

Ενώ το έργο τους δεν είχε περάσει απαρατήρητο σε όλη τη διάρκεια που έδιναν μάχη με τις φλόγες στην Βόρειο Εύβοια:

 Οι Ρουμάνοι αφού τελέστηκε η Ακολουθία του Αγιασμού στη Ρουμανία δημιούργησαν ένα κομβόι και μετέβησαν στην Ελλάδα για να βρεθούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

«Βιώνουμε ένα μάθημα αλληλεγγύης! Πυροσβέστες από αρκετές χώρες, στις οποίες έχουν ενταχθεί και Ρουμάνοι διασώστες, δίνουν μάχη για να ανακόψουν τις φλόγες που έχουν περικυκλώσει αρκετές περιοχές της Ελλάδας! Οι συνάδελφοι μας ενεργούν, αυτές τις ώρες, σε μία από τις πιο πληγείσες περιοχές, την Εύβοια. Όταν η φωτιά απειλεί τις κοινότητες, η εθνικότητα δεν έχει σημασία πια!» τονίζει η πρώτη ανάρτηση του πυροσβεστικού Σώματος.

Διαβάστε περισσότερα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων