17/02/2019 17/02/2019 Το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών με αφορμή τον εορτασμό του Ιωβηλαίου των πενήντα ετών λειτουργίας του (1968-2018) διοργάνωσε έκθεση στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή των Βλατάδων με τίτλο: «Το ημέτερον κάλλος. Βυζαντινές εικόνες από την Θεσσαλονίκη». Πρόκειται για μία μοναδική έκθεση που φιλοδοξεί να προβάλει την καλλιτεχνική παραγωγή της βυζαντινής Θεσσαλονίκης ως σπουδαίου πνευματικού...
17 Φεβρουαρίου, 2019 - 13:36

Το ημέτερον κάλλος- Βυζαντινές εικόνες από την Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Το ημέτερον κάλλος- Βυζαντινές εικόνες από την Θεσσαλονίκη

Το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών με αφορμή τον εορτασμό του Ιωβηλαίου των πενήντα ετών λειτουργίας του (1968-2018) διοργάνωσε έκθεση στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή των Βλατάδων με τίτλο: «Το ημέτερον κάλλος. Βυζαντινές εικόνες από την Θεσσαλονίκη». Πρόκειται για μία μοναδική έκθεση που φιλοδοξεί να προβάλει την καλλιτεχνική παραγωγή της βυζαντινής Θεσσαλονίκης ως σπουδαίου πνευματικού κέντρου που παρήγαγε υψηλής ποιότητας ζωγραφικά και ψηφιδωτά έργα τέχνης αλλά και να αναδείξει τη μεγάλη συνεισφορά της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής των Βλατάδων στη διάσωση μεγάλου αριθμού εικόνων που αποτελούν σημαντικά δείγματα αυτής της καλλιτεχνικής παραγωγής.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την 1η Οκτωβρίου 2018 στις 9.30 π.μ. από την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή των Βλατάδων (κτήριο Μισιρλόγλειου Βιβλιοθήκης) στη Θεσσαλονίκη.
Διάρκεια Έκθεσης : 1/10/2018 – 31/3/2019

Φωτογραφίες : ΡαΦαήλ Γεωργιάδης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων