22/01/2022 22/01/2022 Η Θεσσαλονίκη αποκτά την πρώτη πνευμονολογική κλινική στον αστικό ιστό της πόλης, έτοιμη να εξυπηρετήσει ασθενείς από όλη την Βόρεια Ελλάδα. Έπειτα από τις συντονισμένες προσπάθειες που κατέβαλαν ο πρόεδρος της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος (ΕΝΘΕ), Δρ. Ηρακλής Τιτόπουλος, ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης καθώς επίσης και η διοίκηση του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης...
22 Ιανουαρίου, 2022 - 13:22
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2022 - 13:17

Το Ιπποκράτειο αποκτά πνευμονολογική κλινική με την συμβολή της ΕΝΘΕ

Διαδώστε:
Το Ιπποκράτειο αποκτά πνευμονολογική κλινική με την συμβολή της ΕΝΘΕ

Η Θεσσαλονίκη αποκτά την πρώτη πνευμονολογική κλινική στον αστικό ιστό της πόλης, έτοιμη να εξυπηρετήσει ασθενείς από όλη την Βόρεια Ελλάδα. Έπειτα από τις συντονισμένες προσπάθειες που κατέβαλαν ο πρόεδρος της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος (ΕΝΘΕ), Δρ. Ηρακλής Τιτόπουλος, ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης καθώς επίσης και η διοίκηση του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης , ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τη δημιουργία και στελέχωση της πρώτης πνευμονολογικής κλινικής στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τον κ. Τιτόπουλο «πρόκειται για ένα αίτημα δεκαετιών που επιτέλους υλοποιείται. Μέχρι τώρα υπήρχαν δύο Κλινικές. Μία στο νοσοκομείο Παπανικολάου και μία στο Παπαγεωργίου. Μεταπολεμικά εντός των ορίων του δήμου Θεσσαλονίκη δεν υπήρχε ποτέ πνευμονολογική κλινική. Είναι η πρώτη και το θεωρώ τεράστια επιτυχία, πρώτα για τους ασθενείς που στοιβάζονταν στις παθολογικές ακόμη και με επείγοντα περιστατικά όπως αιμοπτύσεις ή κρίσεις άσθματος και περιμένουν υπομονετικά να μεταφερθούν την επομένη».

Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης αποτελεί πλέον το πρώτο νοσοκομείο του ΕΣΥ της 4ης ΥΠΕ, εντός των ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης, στο οποίο θα λειτουργεί εξειδικευμένο Πνευμονολογικό Τμήμα, συμβάλλοντας σημαντικά στην υποστήριξη ασθενών με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων και πνευμονοπαθειών.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων