17/11/2021 17/11/2021 Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα της Ουγκάντα, την Καμπάλα, που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, ανέφερε το προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq, λέγοντας αυτή έγινε από τρεις βομβιστές καμικάζι. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 33 τραυματίστηκαν νωρίτερα σήμερα στην Καμπάλα σε μια διπλή «βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας»...
17 Νοεμβρίου, 2021 - 8:41
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2021 - 8:46

Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση στην Καμπάλα

Διαδώστε:
Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση στην Καμπάλα

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα της Ουγκάντα, την Καμπάλα, που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, ανέφερε το προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq, λέγοντας αυτή έγινε από τρεις βομβιστές καμικάζι.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 33 τραυματίστηκαν νωρίτερα σήμερα στην Καμπάλα σε μια διπλή «βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας» που διεξήχθη από μια «τοπική οργάνωση που συνδέεται με την ADF», την ισλαμιστική οργάνωση Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ADF), που επιχειρεί στη γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Στην καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε προχώρησε χθες η Τοπική Εκκλησία δια μέσου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρου.

“Με πολλή θλίψη μάθαμε για τις τρομοκρατικές δραστηριότητες που συνέβησαν σήμερα στην Καμπάλα Ουγκάντα. Ο Θεός να μας λυπηθεί. Καταδικάζουμε τέτοιες τρομοκρατικές δραστηριότητες”, αναφέρει ο Θεοφιλέστατος καλώντας τους πολίτες της χώρας να απέχουν από τέτοιου είδους ενέργειες καθώς και από όσους τα υποκινούν. Να γίνουμε άνθρωποι του Θεού που αγαπούν και εκτιμούν την Ειρήνη”, υπογραμμίζει.

“Προσευχόμαστε για τις ψυχές των νεκρών. Για ταχεία ανάρρωση όλων όσων τραυματίστηκαν, και θεία παρηγοριά στις οικογένειες των Θυμάτων. Προσευχόμαστε και εμείς ο Θεός να μας προστατεύει και να χαρίζει ειρήνη στην πατρίδα μας και στον κόσμο”, καταλήγει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων