15/09/2022 15/09/2022 Τις εργασίες του ξεκίνησε χθες στο Νουρ-Σουλτάν, πρωτεύουσα του Καζακστάν, το 7ο Συνέδριο Ηγετών των Παγκόσμιων Παραδοσιακών Θρησκειών το οποίο διοργανώνουν οι αρχές της χώρας.  Του Νικόλαου Ζαΐμη  Μεταξύ των συμμετεχόντων στο συνέδριο είναι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, ο Μητροπολίτης Αστάνας κ. Αλέξανδρος ενώ την Εκκλησίας της Ρωσίας εκπροσωπεί ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών...
15 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2022 - 9:15

Το Καζακστάν φιλοξενεί το 7ο Συνέδριο Ηγετών των Παγκόσμιων Παραδοσιακών Θρησκειών

Διαδώστε:
Το Καζακστάν φιλοξενεί το 7ο Συνέδριο Ηγετών των Παγκόσμιων Παραδοσιακών Θρησκειών

Τις εργασίες του ξεκίνησε χθες στο Νουρ-Σουλτάν, πρωτεύουσα του Καζακστάν, το 7ο Συνέδριο Ηγετών των Παγκόσμιων Παραδοσιακών Θρησκειών το οποίο διοργανώνουν οι αρχές της χώρας. 

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Μεταξύ των συμμετεχόντων στο συνέδριο είναι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, ο Μητροπολίτης Αστάνας κ. Αλέξανδρος ενώ την Εκκλησίας της Ρωσίας εκπροσωπεί ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος.

Παρευρέθηκαν επίσης ο Πάπας Φραγκίσκος και αντιπροσωπεία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Συνολικά συμμετέχουν περισσότερες από 100 αντιπροσωπείες από 50 χώρες του κόσμου.

Το συνέδριο ξεκίνησε με την εναρκτήρια συνεδρία η οποία είχε θέμα «Ο ρόλος των ηγετών των παγκόσμιων και παραδοσιακών θρησκειών στην πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη της ανθρωπότητας στη μεταπανδημική περίοδο». Συντονιστής ήταν ο Πρόεδρος της Γερουσίας του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας του Καζακστάν M. Ασιμπάεφ.

Τοκάγιεφ: Κοινό συμφέρον η διατήρηση της ειρήνης

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Καζακστάν Κασίμ Τοκάγιεφ, οικοδεσπότης της διοργάνωσης, δήλωσε ότι στόχος είναι: «το κοινό συμφέρον για τη διατήρηση της ειρήνης και την ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου» και πρόσθεσε ότι «σε μια εποχή αλλαγών και αβεβαιότητας, η σημερινή συνάντηση έχει ιδιαίτερη σημασία».

Ο αρχηγός του κράτους ανέφερε επίσης ότι: «Στις σημερινές πολύπλοκες πραγματικότητες, είναι εξαιρετικά σημαντικό οι θρησκευτικοί ηγέτες, καθισμένοι στο ίδιο τραπέζι, να επιδεικνύουν σε ολόκληρο τον κόσμο ένα παράδειγμα καλής θέλησης που υπερνικά τις όποιες διαφορές. Αυτή, κατά τη γνώμη μου, είναι η κύρια αποστολή και χαρακτηριστικό του συνεδρίου μας».

Επισήμανε ακόμη ότι «είναι αδύνατο να εξαλειφθούν οι αναδυόμενες αντιφάσεις με βία, απειλές ή κυρώσεις. Σε τέτοιες στιγμές, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να θυμόμαστε τα ανθρωπιστικά ιδανικά. Οι κύριοι θεματοφύλακές τους είναι, φυσικά, οι παραδοσιακές θρησκείες».

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση για ειρήνη στην Ουκρανία από τον Πατριάρχη Γεωργίας

Συνάντηση Πατριάρχη Ιεροσολύμων με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Αντώνιο

Πηγή φωτογραφιών: mitropolia.kz

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων