06/07/2020 06/07/2020 Χιλιάδες Χριστιανοί εγκαταλείπουν και πάλι τις εστίες τους στο Ιράκ, μετά τους βομβαρδισμούς που εξαπολύουν τουρκικές δυνάμεις στα βόρεια της χώρας. Παράλληλα, με τις επεκτατικές της βλέψεις στη Μεσόγειο η Άγκυρα επιδιώκει να εδραιώσει τις θέσεις της και ανατολικότερα. Κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ενταθούν οι διώξεις εναντίον των Χριστιανών της περιοχής, όπως επισημαίνει...
06 Ιουλίου, 2020 - 10:33
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2020 - 11:14

 Το “Νύχι του Αετού” απειλεί τους Χριστιανούς στο Ιράκ

Διαδώστε:
 Το “Νύχι του Αετού” απειλεί τους Χριστιανούς στο Ιράκ

Χιλιάδες Χριστιανοί εγκαταλείπουν και πάλι τις εστίες τους στο Ιράκ, μετά τους βομβαρδισμούς που εξαπολύουν τουρκικές δυνάμεις στα βόρεια της χώρας.

Παράλληλα, με τις επεκτατικές της βλέψεις στη Μεσόγειο η Άγκυρα επιδιώκει να εδραιώσει τις θέσεις της και ανατολικότερα. Κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ενταθούν οι διώξεις εναντίον των Χριστιανών της περιοχής, όπως επισημαίνει το christianpersecution.com.
Από τις 15 Ιουνίου οι τουρκικές δυνάμεις έχουν αυξήσει την παρουσία τους σε 36 στρατιωτικές βάσεις στο βόρειο Ιράκ, εκτελώντας νέες επιθέσεις. Η ραγδαία ενίσχυση των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή έχει ως στόχο την εξολόθρευση των Κούρδων του βόρειου Ιράκ, ωστόσο έχει άμεσο αντίκτυπο και στον χριστιανικό πληθυσμό.
Πρόκειται για την στρατιωτική Επιχείρηση “Νύχι του Αετού”,ε με συνεχείς βομβαρδισμούς ακόμα και περιοχών που ζουν άμαχοι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων