30/04/2021 30/04/2021 Η Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου τελέστηκε χθες το βράδυ σε όλους τους Ορθόδοξους ναούς. Ο Τίμιος Σταυρός βρισκόμενος στο μέσο του Ναού γίνεται πηγή ευλογίας, αγιασμού, όργανο σωτηρίας, καύχημα των πιστών, όπλο των αγωνιστών, τείχος και οχύρωμα της ευσέβειας, προμήνυμα της Αναστάσεως. Στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι στην ακολουθία χοροστάτησε ο Παναγιώτατος...
30 Απριλίου, 2021 - 8:18
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2021 - 14:55

Το “Σήμερον κρεμάται επί ξύλου” στον Ορθόδοξο κόσμο

Διαδώστε:
Το “Σήμερον κρεμάται επί ξύλου” στον Ορθόδοξο κόσμο

Η Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου τελέστηκε χθες το βράδυ σε όλους τους Ορθόδοξους ναούς. Ο Τίμιος Σταυρός βρισκόμενος στο μέσο του Ναού γίνεται πηγή ευλογίας, αγιασμού, όργανο σωτηρίας, καύχημα των πιστών, όπλο των αγωνιστών, τείχος και οχύρωμα της ευσέβειας, προμήνυμα της Αναστάσεως.

Στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι στην ακολουθία χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου η ακολουθία τελέστηκε στο ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’.

Η Ακολουθία των Παθών στη Μονή του Μπαλαμάντ στον Λίβανο.

Στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως χοροστάτησε ο Πατριάρχης Ιεροσοσλύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’.

Στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου στην ακολουθία χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ίτρα κ. Σεραφείμ.

Χοροστατούντος του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου τελέστηκε η Ακολουθία των Αγίων Παθών και στο Βελιγράδι.

Στο Βουκουρέστι η ακολουθία τελέστηκε σε υπαίθρια εξέδρα που έχει στηθεί στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Πατριαρχικού Ναού.

Μέσα σε κλίμα κατανύξεως τελέστηκε η ακολουθία των Παθών στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος ανέγνωσε το πρώτο από τα δώδεκα ευαγγέλια, το γνωστό ως «το Ευαγγέλιο της Διαθήκης».

Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέστηκε το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης η Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών του Κυρίου στον Καθεδρικό Ι. Ναό των Αθηνών.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από τον Θεοφ. Επίσκοπο Ωρεών κ. Θεόφιλο, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου και Θεοφ. Επίσκοπο Ρωγών κ. Θεόφιλο και τους ιερείς του Καθεδρικού Ι. Ναού.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα στην ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ.

Επιμέλεια: Νικόλαος Ζαΐμης 
Εξωτερική φωτογραφία ope.gr/ Ραφαήλ Γεωργιάδης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων