03/07/2023 02/12/2023 Από την Κόνιτσα ως το όρος Σινά θα ταξιδέψουν οι συντελεστές της τηλεοπτικής σειράς “Άγιος Παϊσιος – από τα Φάρασα στον Ουρανό” (β κύκλος), για να ζωντανέψουν και πάλι τα πρόσωπα και τις καταστάσεις, γύρω από την ζωή του Αγίου Παϊσίου σε μια παραγωγή του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, το οποίο τα τελευταία χρόνια...
03 Ιουλίου, 2023 - 9:06
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2023 - 10:51

“Το τηλεοπτικό ταξίδι” του Αγίου Παϊσίου από την Κόνιτσα ως το Σινά – Εκατοντάδες ηθοποιοί θα πάρουν μέρος στην σειρά που κέρδισε τις καρδιές των τηλεθεατών

Διαδώστε:
“Το τηλεοπτικό ταξίδι” του Αγίου Παϊσίου από την Κόνιτσα ως το Σινά – Εκατοντάδες ηθοποιοί θα πάρουν μέρος στην σειρά που κέρδισε τις καρδιές των τηλεθεατών

Από την Κόνιτσα ως το όρος Σινά θα ταξιδέψουν οι συντελεστές της τηλεοπτικής σειράς “Άγιος Παϊσιος – από τα Φάρασα στον Ουρανό” (β κύκλος), για να ζωντανέψουν και πάλι τα πρόσωπα και τις καταστάσεις, γύρω από την ζωή του Αγίου Παϊσίου σε μια παραγωγή του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, το οποίο τα τελευταία χρόνια επιδίδεται και σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές ειδικού περιεχομένου.

Ρεπορτάζ: ope.gr

Φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός

Στις 13 Ιουλίου τα φώτα θα πέσουν πάνω στην γενέτειρα του Αγίου Παϊσίου όπου θα μαγνητοσκοπηθούν οι πρώτες σκηνές για την σειρά και ο σκηνοθέτης Στάμος Τσάμης, ο σεναριογράφος Γιώργος Τσιάκκας, ο ηθοποιός που υποδύεται τον Άγιο, Προκόπης Αγαθοκλέους αλλά και όλοι οι υπόλοιποι ηθοποιοί θα κατοικοεδρεύσουν, για όσο διαρκέσουν τα γυρίσματα.

Ήδη έχει σημάνει συναγερμός στην ντόπια κοινωνία όπου και την πρώτη φορά που γυρίστηκε ο πρώτος κύκλος, είχε συμμετάσχει με την ψυχή της σε αυτή την παραγωγή, βοηθώντας ουσιαστικά να νιώσουν οι συντελεστές την αγάπη που έχουν στον Άγιο.

Γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν σε όλη την περιοχή της Κόνιτσας, αλλά και στο σπίτι του Αγίου Παϊσίου, ενώ ο Προκόπης Αγαθοκλέους που υποδύεται τον Άγιο έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για την διαδρομή του, πατώντας στα βήματα του Αγίου.

Η εκτελέστρια εταιρεία παραγωγής Foss Productions έχει ήδη προετοιμάσει αυτό το μεγάλο ταξίδι με ότι αυτό συνεπάγεται ενώ ο δεύτερος κύκλος φαίνεται ότι θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Επόμενος σταθμός γυρισμάτων σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr θα είναι το όρος Σινά όπου κι εκεί θα είναι ένα μεγάλο τόλμημα της παραγωγής από κάθε άποψη.

Στην Σουρωτή όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου και προσωπικά του αντικείμενα, η αδελφότητα θα ανοίξει τις πύλες της Ιεράς Μονής για να πραγματοποιηθούν οι σκηνές που αφορούν ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του εκεί ενώ ένα μεγάλο πέρασμα θα γίνει και από την πόλη των Αθηνών ώστε να αποτυπωθει η περίοδος που ο Άγιος βρισκόταν στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ope.gr η εποχή στην οποία θα διαδραματίζεται η σειρά θα αφορά το 1958 ως το 1994 ενώ θα υπάρχουν σκηνές και μετά την κοίμησή του.

Οι τοποθεσίες των γυρισμάτων αναμένεται να ελκύσουν τους τηλεθεατές αφού πολλές από αυτές είναι δύσβατες αλλά έχουν μια μοναδική ομορφιά αφού τα πέτρινα σπίτια, τα μονοπάτια, τα ποτάμια και οι εκκλησίες της περιοχής θα είναι μέρος των γυρισμάτων ως ένα φυσικό σκηνικό για την τηλεοπτική σειρά.

Οι βασικοί ρόλοι θα είναι είκοσι, οι δεύτεροι ρόλοι θα είναι πενήντα και περίπου 800 βοηθητικοί ηθοποιοί θα πάρουν μέρος στον δεύτερο κύκλο.

Τουλάχιστον έξι ηθοποιούς θα τους δούμε νέους αλλά και ηλικωμένους στην σειρά ενώ η ηλικία του Αγίου θα καλύψει το 33ο έτος ως και το 70ο έτος.

Η παραγωγή του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός όπως και στον πρώτο κύκλο τον οποίο εκτέλεσε η Green Olive αλλά και στον δεύτερο κύκλο τον οποίο θα εκτελέσει η Foss Productions αναμένεται να κερδίσει και πάλι τα βράδια του τηλεοπτικού Χειμώνα.

Διαβάστε επίσης: 

Άγιος Παΐσιος και Άγιος Πορφύριος από το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός

Πώς ο Άγιος Παΐσιος μπήκε στη ζωή μας μέσα από μία τηλεοπτική σειρά

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων