14/04/2023 14/04/2023 Ανακοίνωση σχετικά με την μετάβαση του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ανδρέα Κατσανιώτη στα Ιεροσόλυμα για την τελετή του Αγίου Φωτός εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών. Όπως αναφέρει, “ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα, τo Μεγάλο Σάββατο, 15 Απριλίου, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως”. Ο Υφυπουργός...
14 Απριλίου, 2023 - 9:20

Το Υπουργείο Εξωτερικών για την τελετή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Το Υπουργείο Εξωτερικών για την τελετή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Ανακοίνωση σχετικά με την μετάβαση του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ανδρέα Κατσανιώτη στα Ιεροσόλυμα για την τελετή του Αγίου Φωτός εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει, “ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα, τo Μεγάλο Σάββατο, 15 Απριλίου, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως”.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα παραλάβει το Άγιο Φως από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’, με τον οποίο θα έχει, επίσης, συνάντηση.

Αναφορικά με την άφιξη του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει: “Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται περί ώρα 19:30 το Μεγάλο Σάββατο και, εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την Ελληνική Επικράτεια”.

Υπενθυμίζεται ότι μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών στα Ιεροσόλυμα θα ταξιδέψουν, ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ως Εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας καθώς και αντιπροσωπεία Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα φτάσει το Άγιο Φως στην Ελλάδα το Μεγάλο Σάββατο

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου η υποδοχή του Αγίου Φωτός στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων