28/09/2020 28/09/2020 Ως γνωστόν, σήμερα ο επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην πόλη της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων, λίγα 24ωρα πριν από την ειδική Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για τις σχέσεις με την Τουρκία. Πέρα από αυτόν τον κύκλο των πολιτικών επαφών η σύζυγος του, που τον συνοδεύει...
28 Σεπτεμβρίου, 2020 - 16:09
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2020 - 18:50

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στον Άγιο Δημήτριο η σύζυγος του Μάικ Πομπέο

Διαδώστε:
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στον Άγιο Δημήτριο η σύζυγος του Μάικ Πομπέο

Ως γνωστόν, σήμερα ο επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην πόλη της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων, λίγα 24ωρα πριν από την ειδική Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για τις σχέσεις με την Τουρκία.

Πέρα από αυτόν τον κύκλο των πολιτικών επαφών η σύζυγος του, που τον συνοδεύει σε αυτό το ταξίδι, κ. Σούζαν Πομπέο, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον ιερό ναό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Άγιο Δημήτριο, και να προσκυνήσει τα χαριτόβρυτα λείψανα του προστάτου και εφόρου και να εκφράσει ως χριστιανή ορθόδοξη την ευλάβεια της προς έναν οικουμενικό Άγιο της Εκκλησίας.

Εκεί, έτυχε θερμής υποδοχής από τον προϊστάμενο του προσκυνήματος Αρχιμ. Δαμασκηνό Πέτικα και τους εφημερίους π. Γεώργιος Θεοδωρή και π. Νικόλαο Χαμαμτζόγλου, οι οποίοι ξενάγησαν την κ. Πομπέο στους σεβάσμιους χώρους του ιστορικού ναού και την πληροφόρησαν για την ιστορία του ιερού λειψάνου, τα θαύματα του Αγίου αλλά και το μεγαλείο του αγίου μύρου που αναβλύζουν τα χαριτόβρυτα λείψανα του Αγ. Δημητρίου.

Τέλος ο π. Δαμασκηνός της προσέφερε μια εικόνα και άλλα δώρα ως ευλογία και εις ανάμνηση της επισκέψεώς της στον Μεγαλομάρτυρα.

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Βασίλης Χάδος/ Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων