08/11/2019 08/11/2019 Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε και φέτος στο Ελευθεραί Παγγαίου, η εορτή της Συνάξεως των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ. Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2019, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός με τη συμμετοχή κληρικών, προεξάρχοντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αθανασίου Παπαδάκη, την παρουσία των Πολιτικών Αρχών του τόπου και πλήθος πιστών...
08 Νοεμβρίου, 2019 - 18:46
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2019 - 19:16

Των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Ελευθεραί Παγγαίου

Διαδώστε:
Των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Ελευθεραί Παγγαίου

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε και φέτος στο Ελευθεραί Παγγαίου, η εορτή της Συνάξεως των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2019, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός με τη συμμετοχή κληρικών, προεξάρχοντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αθανασίου Παπαδάκη, την παρουσία των Πολιτικών Αρχών του τόπου και πλήθος πιστών χριστιανών, κατοίκων των Ελευθερών και της ευρύτερης περιοχής, που προσήλθαν να ζητήσουν τη προστασία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Γ.Α.Ε της Μητροπόλεως αναφερόμενος στους Αρχιστρατήγους Μιχαήλ και Γαβριήλ. Ακολούθως έλαβε χώρα η λιτάνευση της αρχαίας Εικόνος των Ταξιαρχών.

Το πρωί της κυριώνυμου ημέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε τη Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:

 

 

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης εκήρυξε το Θείο Λόγο προς το πυκνό εκκλησίασμα αναφερόμενος επί της εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων