15/08/2020 15/08/2020 Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας τάσσεται εκ νέου υπέρ του διαλόγου όμως τονίζει πως η σύσταση του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο κάνει λόγο για ανάγκη αποκλιμάκωσης της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν απευθύνεται στην Τουρκία αλλά «σε εκείνους που λαμβάνουν προκλητικά μέτρα στην Ανατολική Μεσόγειο και εκείνους...
15 Αυγούστου, 2020 - 12:29
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2020 - 12:02

Τουρκία: “Tο κάλεσμα της Ε.Ε. δεν απευθύνεται σε εμάς”

Διαδώστε:
Τουρκία: “Tο κάλεσμα της Ε.Ε. δεν απευθύνεται σε εμάς”

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας τάσσεται εκ νέου υπέρ του διαλόγου όμως τονίζει πως η σύσταση του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο κάνει λόγο για ανάγκη αποκλιμάκωσης της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν απευθύνεται στην Τουρκία αλλά «σε εκείνους που λαμβάνουν προκλητικά μέτρα στην Ανατολική Μεσόγειο και εκείνους που δεν σέβονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων» δείχνοντας έμμεσα την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Η Τουρκία τάσσεται υπέρ του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων. Είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντά της. Το κάλεσμα της ΕΕ δεν πρέπει να απευθύνεται σε εμάς αλλά σε όσους λαμβάνουν μονομερή και προκλητικά μέτρα στην Ανατολική Μεσόγειο και εκείνους που δεν σέβονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων» αναφέρει η ανακοίνωση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων