31/08/2020 31/08/2020 Την έντονη αντίδρασή τους για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί εκφράζουν ξεναγοί στην Τουρκία, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το χριστιανικό αυτό μνημείο: «Η χρήση της Μονής της Χώρας – ένα από τα πιο σημαντικά έργα τέχνης της βυζαντινής περιόδου – ως τζαμί στερείται θρησκευτικής βάσης και νοήματος. Αυτή η εξαιρετικά σημαντική...
31 Αυγούστου, 2020 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2020 - 9:06

Τούρκοι Ξεναγοί: Θλίψη για τη Μονή της Χώρας

Διαδώστε:
Τούρκοι Ξεναγοί: Θλίψη για τη Μονή της Χώρας

Την έντονη αντίδρασή τους για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί εκφράζουν ξεναγοί στην Τουρκία, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το χριστιανικό αυτό μνημείο: «Η χρήση της Μονής της Χώρας – ένα από τα πιο σημαντικά έργα τέχνης της βυζαντινής περιόδου – ως τζαμί στερείται θρησκευτικής βάσης και νοήματος. Αυτή η εξαιρετικά σημαντική πολιτιστική κληρονομιά δεν συνδέεται με την κατανόηση του ισλάμ»αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και προσθέτουν ότι τα «τα έξοδα, η προσπάθεια και ο χρόνος που δαπανήθηκε για την αναστήλωση του μνημείου για επτά χρόνια, σχεδόν εξαφανίζονται»

“Ζητούμε  να μην εφαρμοστεί η απόφαση” καταλήγει η ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων