03/03/2023 03/03/2023 Τριήμερο πένθος για τον χαμό του 23χρονου Κυπριανού Παπαϊωάννου από το Αυγόρου και της 24χρονης Αναστασίας Αδαμίδου από την Πάφο, κήρυξε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, η Προεδρία της Δημοκρατίας “με συγκλονισμό και βαθιά οδύνη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης πληροφορήθηκε το τραγικό γεγονός της ταυτοποίησης των...
03 Μαρτίου, 2023 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2023 - 12:05

Τριήμερο πένθος στην Κύπρο – Δημοσία δαπάνη η κηδεία των δύο φοιτητών

Διαδώστε:
Τριήμερο πένθος στην Κύπρο – Δημοσία δαπάνη η κηδεία των δύο φοιτητών

Τριήμερο πένθος για τον χαμό του 23χρονου Κυπριανού Παπαϊωάννου από το Αυγόρου και της 24χρονης Αναστασίας Αδαμίδου από την Πάφο, κήρυξε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, η Προεδρία της Δημοκρατίαςμε συγκλονισμό και βαθιά οδύνη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης πληροφορήθηκε το τραγικό γεγονός της ταυτοποίησης των σορών των δύο Κυπρίων φοιτητών, Κυπριανού Παπαϊωάννου και Αναστασίας Αδαμίδου που επέβαιναν της μοιραίας αμαξοστοιχίας στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τα ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήρια του στις οικογένειες των δύο Κυπρίων φοιτητών, όπως και όλων των θυμάτων, καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας. Η κηδεία των δύο Κυπρίων φοιτητών θα καλυφθεί δημοσία δαπάνη.”

Με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, το κόστος μεταφοράς των σορών των δύο νεαρών φοιτητών, αλλά και της επιστροφής των μελών των οικογενειών της στην Κύπρο θα καλυφθεί από το κράτος.

Η Κύπρος θρηνεί τα παιδιά της

Το θαύμα που όλοι περίμεναν δεν έγινε, αφού οι σοροί του Κυπριανού και της Αναστασίας ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του dna, βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς τους, αλλά και ολόκληρη την Κύπρο. Οι δύο νεαροί φοιτητές ξεψύχησαν στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη, ενώ επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του Κυπριανού Παπαϊωάννου, χθες βράδυ, οπόταν και ταυτοποιήθηκε το DNA με το δείγμα που είχε δώσει η οικογένειά του, σήμερα επιβεβαιώθηκε και τραγικός θάνατος της 24χρονης μεταπτυχιακής φοιτήτριας οδοντιατρικής του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσσαλονίκης, Αναστασίας Αδαμίδου από την Πάφο.

Οι ελλαδικές αρχές ενημέρωσαν τους οικείους της -που επέστρεψαν χθες βράδυ στην Κύπρο- για την ταυτοποίηση της σορού της νεαρής, καθώς επίσης και την Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα.

Βαρύ πένθος και βαθιά οδύνη στο Αυγόρου για τον Κυπριανό

Βαρύ πένθος σκέπασε την κοινότητα καταγωγής του 23χρονου Κυπριανού μετά το άκουσμα της τραγικής είδησης του θανάτου του. Τα δάκρυα πικρά και αστείρευτα για τον αδόκητο χαμό του νεαρού φοιτητή Νομικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που “κόσμησε” την κοινότητα με το ακέραιο ήθος, την μειλίχεια προσωπικότητα και το πλούσιο ταλέντο του στη Βυζαντινή Μουσική και την ψαλτική τέχνη.

Ο Κυπριανός ήταν το τρίτο από τα έξι παιδιά του ιερέα Χριστόδουλου Παπαϊωάννου, που υπηρετεί στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου.

Εκεί όπου το πρωί, ο νονός του αδικοχαμένου φοιτητή και ιερέας Χρίστος Κούλενδρος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του.

Συμπροσευχήθηκαν η μητέρα του Κυπριανού, ο ηλικιωμένος παππούς του ιερέας Ιωάννης Χριστοδούλου, η αρραβωνιαστικιά του, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί.

Παρών και ο Κοινοτάρχης Αυγόρου Παναγής Μιχαηλάς, ο οποίος μετέφερε τις πρώτες συγκλονιστικές κουβέντες που αντάλλαξε με την μητέρα του Κυπριανού: “Μου είπε να προσεύχεστε για τη ψυχούλα του γιου μου Κυπριανού.”

“Ο Κυπριανός μας”

“Ο Κυπριανός μας”: Αυτή τη φράση σχημάτισαν με τις σχολικές τους τσάντες οι μαθητές του Λυκείου Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα, αποτίοντας φόρο τιμής στον 23χρονο Κυπριανό Παπαϊωάννου από το Αυγόρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων