29/08/2021 29/08/2021 Η Τουρκία δεν μπορεί να αναλάβει το βάρος ενός νέου μεταναστευτικού κύματος από το Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μετά τις επαφές που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του. «Εμείς ως Τουρκία, έχουμε εκτελέσει επαρκώς τις ηθικές και ανθρωπιστικές ευθύνες μας όσον αφορά το μεταναστευτικό», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσοβλου, στην κοινή συνέντευξη Τύπου...
29 Αυγούστου, 2021 - 21:38
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2021 - 21:35

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία δεν μπορεί να αναλάβει το βάρος ενός νέου μεταναστευτικού κύματος

Διαδώστε:
Τσαβούσογλου: Η Τουρκία δεν μπορεί να αναλάβει το βάρος ενός νέου μεταναστευτικού κύματος

Η Τουρκία δεν μπορεί να αναλάβει το βάρος ενός νέου μεταναστευτικού κύματος από το Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μετά τις επαφές που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του.

«Εμείς ως Τουρκία, έχουμε εκτελέσει επαρκώς τις ηθικές και ανθρωπιστικές ευθύνες μας όσον αφορά το μεταναστευτικό», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσοβλου, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Χάικο Μάας στην Αττάλεια. «Αποκλείεται να αναλάβουμε ένα επιπρόσθετο προσφυγικό βάρος», πρόσθεσε.

Η Τουρκία φιλοξενεί σήμερα 3,7 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, στο πλαίσιο της συμφωνίας που σύναψε το 2016 με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΠΕ ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων