24/11/2020 24/11/2020 Η Άγκυρα αναμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση «να αναγνωρίσει τα λάθη της», δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καλώντας τις Βρυξέλλες να αντιληφθούν την αξία που θα προσθέσει η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Τη Δευτέρα, η Τουρκία κάλεσε τους πρεσβευτές της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τον επιτετραμμένο της...
24 Νοεμβρίου, 2020 - 10:43
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2020 - 10:44

Τσαβούσογλου: «Η Τουρκία θα δώσει αξία στην ΕΕ»

Διαδώστε:
Τσαβούσογλου: «Η Τουρκία θα δώσει αξία στην ΕΕ»

Η Άγκυρα αναμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση «να αναγνωρίσει τα λάθη της», δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καλώντας τις Βρυξέλλες να αντιληφθούν την αξία που θα προσθέσει η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Τη Δευτέρα, η Τουρκία κάλεσε τους πρεσβευτές της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τον επιτετραμμένο της Γερμανίας στην Άγκυρα προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την απόπειρα νηοψίας, από γερμανική φρεγάτα σε τουρκικό φορτηγό πλοίο, το οποίο κατευθυνόταν στο λιμάνι Μισράτα της Λιβύης.
Το τουρκικό πλοίο θεωρήθηκε ύποπτο για παραβίαση του εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη.

Νωρίτερα, η Γερμανία κατηγόρησε την Τουρκία ότι εμπόδισε τις γερμανικές δυνάμεις που μετέχουν στην ευρωπαϊκή αποστολή Irini να ελέγξουν το πλοίο, ενώ η Άγκυρα από την πλευρά της υποστηρίζει ότι η έρευνα αυτή παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Η εκπρόσωπος τόνισε ότι η συνολική συμπεριφορά της Τουρκίας -συμπεριλαμβανομένων και τέτοιων περιστατικών – βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων