14/07/2020 14/07/2020 Η Αγία Σοφία «θα διατηρηθεί καλύτερα» μετά την απόφαση μετατροπής της σε τζαμί, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ, προσθέτοντας ότι η χώρα του είναι ανοιχτή σε κάθε συνεργασία με την UNESCO διατήρησης της Αγίας Σοφίας ως παγκόσμια κληρονομιά. “Ενημερώστε την UNESCO ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για οποιαδήποτε συνεργασία...
14 Ιουλίου, 2020 - 10:04
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2020 - 9:19

Τσελίκ: Είμαστε ανοικτοί για συνεργασία με την UNESCO

Διαδώστε:
Τσελίκ: Είμαστε ανοικτοί για συνεργασία με την UNESCO

Η Αγία Σοφία «θα διατηρηθεί καλύτερα» μετά την απόφαση μετατροπής της σε τζαμί, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ, προσθέτοντας ότι η χώρα του είναι ανοιχτή σε κάθε συνεργασία με την UNESCO διατήρησης της Αγίας Σοφίας ως παγκόσμια κληρονομιά.

“Ενημερώστε την UNESCO ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για οποιαδήποτε συνεργασία για τη διατήρηση της παγκόσμιας κληρονομιάς της Αγίας Σοφίας. Όταν η Αγία Σοφία αρχίσει να λειτουργεί ως τζαμί, θα είναι ανοιχτή σε επισκέπτες από όλες τις χώρες. Μόνο κατά τη διάρκεια των προσευχών θα καλυφθούν τα ψηφιδωτά και οι τοιχογραφίες είτε με ένα ειδικό σύστημα φωτισμού, ή ειδικές κουρτίνες », τόνισε.

Σύμφωνα με τον Ομέρ Τσελίκ, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία απαιτούν αποδείξεις ότι η Αγία Σοφία θα είναι ανοιχτή σε ανθρώπους όλων των θρησκειών και πρόσθεσε ότι «θα δουν ότι το τζαμί θα είναι ανοιχτό για ανθρώπους όλων των θρησκειών όταν αυτό γίνει λειτουργικό στις 24 Ιουλίου».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων