15/11/2020 15/11/2020  Βαρύ πλήγμα για τον Λαγκαδά, αλλά και ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζει την απώλεια του Μητροπολίτη Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης, Ιωάννη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. «Από τους πλέον δραστήριους Μητροπολίτες, αφήνει πίσω του σημαντικό έργο για όλους μας, για τον τόπο μας και ισχυρή παρακαταθήκη για την Εκκλησία μας. Ο δυναμισμός και η αγωνιστικότητά...
15 Νοεμβρίου, 2020 - 17:32

Τζιτζικώστας και Ζέρβας για την εκδημία του Μητροπολίτη Λαγκαδά

Διαδώστε:
Τζιτζικώστας και Ζέρβας για την εκδημία του Μητροπολίτη Λαγκαδά

 Βαρύ πλήγμα για τον Λαγκαδά, αλλά και ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζει την απώλεια του Μητροπολίτη Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης, Ιωάννη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Από τους πλέον δραστήριους Μητροπολίτες, αφήνει πίσω του σημαντικό έργο για όλους μας, για τον τόπο μας και ισχυρή παρακαταθήκη για την Εκκλησία μας. Ο δυναμισμός και η αγωνιστικότητά του θα μείνουν αξιομνημόνευτα χαρακτηριστικά του, όπως και η προσφορά του στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, αλλά και ο μετρημένος και υπεύθυνος λόγος του», επισημαίνει.

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: «Γνήσιος εκφραστής των υψηλών μηνυμάτων της Ορθοδοξίας»

 Τη βαθιά του θλίψη για τη κοίμηση του Μητροπολίτη Ιωάννη, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωσταντίνος Ζέρβας.

«Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη και με μεγάλη προσφορά και στην πόλη μας, ο Μακαριστός Μητροπολίτης υπήρξε ένας γνήσιος εκφραστής των υψηλών μηνυμάτων της Ορθοδοξίας και είχε να επιδείξει δίπλα στο θρησκευτικό κι ένα πλούσιο κοινωνικό έργο. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Η απώλεια του σεβαστού πατέρα, με το πολύπλευρο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο, αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον τόπο μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του δήμου Λαγκαδά. Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, στην οποία επισημαίνει ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης, ο οποίος καταγόταν από τη Γέφυρα, την ιστορική έδρα του δήμου, άφησε σημαντικό ποιμαντικό, πνευματικό και κοινωνικό έργο.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων