15/10/2020 15/10/2020 Συνεδριάζει σήμερα η Αμερικανική Επιτροπή για τις Διεθνείς Θρησκευτικές Ελευθερίες (USCIRF) με θέμα την “Θρησκευτική ελευθερία στην Τουρκία” Στόχος της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, είναι να αναδείξει τις ανησυχίες και τον προβληματισμό από τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της μετατροπής ιστορικών ναών όπως η Αγία Σοφία και η Μονή...
15 Οκτωβρίου, 2020 - 9:37
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2020 - 9:53

H USCIRF για τη θρησκευτική ελευθερία στην Τουρκία

Διαδώστε:
H USCIRF για τη θρησκευτική ελευθερία στην Τουρκία

Συνεδριάζει σήμερα η Αμερικανική Επιτροπή για τις Διεθνείς Θρησκευτικές Ελευθερίες (USCIRF) με θέμα την “Θρησκευτική ελευθερία στην Τουρκία”

Στόχος της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, είναι να αναδείξει τις ανησυχίες και τον προβληματισμό από τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της μετατροπής ιστορικών ναών όπως η Αγία Σοφία και η Μονή της Χώρας σε τζαμιά.

Επίσης, θα γίνει εκτενής αναφορά στην κυβερνητική και κοινωνική στόχευση εναντίον των θρησκευτικών μειονοτήτων, και τις συνέπειες αυτή της πολιτικής.
Τα συμπεράσματα της τηλεδιάσκεψης θα συμπεριληφθούν στην ετήσια έκθεση της USCIRF για το 2020, καλώντας το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ να διατηρήσει την Τουρκία στην λίστα των χωρών υπό Παρακολούθηση για σοβαρές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων