05/02/2020 05/02/2020 Πλήρως παραβιασμένο είναι το εκκλησάκι που βρίσκεται πλησίον του παλιού σταθμού ΟΣΕ, στον οικισμό Βέννας του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών. Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται είναι τραγική, καθώς άγνωστος ή άγνωστοι δράστες προκάλεσαν σειρά καταστροφών, μέσα κι έξω από το εκκλησάκι. Φαίνεται πως τα κίνητρά τους ήταν η εύρεση αντικειμένων αξίας, δηλαδή η κλοπή, καθώς...
05 Φεβρουαρίου, 2020 - 13:58

Βανδαλισμοί σε μικρό εκκλησάκι στη Βέννα

Διαδώστε:
Βανδαλισμοί σε μικρό εκκλησάκι στη Βέννα

Πλήρως παραβιασμένο είναι το εκκλησάκι που βρίσκεται πλησίον του παλιού σταθμού ΟΣΕ, στον οικισμό Βέννας του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών. Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται είναι τραγική, καθώς άγνωστος ή άγνωστοι δράστες προκάλεσαν σειρά καταστροφών, μέσα κι έξω από το εκκλησάκι. Φαίνεται πως τα κίνητρά τους ήταν η εύρεση αντικειμένων αξίας, δηλαδή η κλοπή, καθώς «έσκαψαν» σε σημείο κάτω από το εικονοστάσιο.

Θυμίζουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που χώροι θρησκευτικής λατρείας στη Ροδόπη γίνονται «θύματα» επιθέσεων.

Όπως κατέγραψε πρόσφατα σε αναλυτικό ρεπορτάζ ο «Χ», μόνο το 2018, σύμφωνα με σχετική έκθεση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, καταγράφηκαν επίσημα τρεις επιθέσεις σε χώρους θρησκευτικής σημασίας στη Ροδόπη. Πανελλαδικά, καταγράφηκαν περί των 600ων αντίστοιχων επιθέσεων, σε ναούς, παρεκκλήσια, τεμένη, μνημεία, κλπ.

Όσον αφορά πάντως το μικρό εκκλησάκι στον οικισμό της Βέννας, η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής όπως κι ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών, χρειάζεται να επέμβουν, διασώζοντάς το αρχικά και προφυλάσσοντάς το στη συνέχεια.

Πηγή: xronos.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων