16/04/2019 16/04/2019 Για ακόμα μία φορά βανδαλίστηκε σήμερα από αγνώστους κακοποιούς το άγαλμα του Καποδίστρια που βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία στην πόλη του Ναυπλίου. Αξιοσημείωτο είναι ότι στις 26 Αυγούστου του 2018 άγνωστοι έσπασαν τέσσερα δάχτυλα από το δεξί χέρι του κυβερνήτη, το οποίο είχε αποκτήσει και πάλι αντίχειρα, έπειτα από περίπου 40 χρόνια. Αυτή τη φορά...
16 Απριλίου, 2019 - 21:38

Βάνδαλοι έσπασαν τα δάκτυλα από το άγαλμα του Καποδίστρια

Διαδώστε:
Βάνδαλοι έσπασαν τα δάκτυλα από το άγαλμα του Καποδίστρια

Για ακόμα μία φορά βανδαλίστηκε σήμερα από αγνώστους κακοποιούς το άγαλμα του Καποδίστρια που βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία στην πόλη του Ναυπλίου. Αξιοσημείωτο είναι ότι στις 26 Αυγούστου του 2018 άγνωστοι έσπασαν τέσσερα δάχτυλα από το δεξί χέρι του κυβερνήτη, το οποίο είχε αποκτήσει και πάλι αντίχειρα, έπειτα από περίπου 40 χρόνια.

Αυτή τη φορά οι βάνδαλοι έσπασαν και έκλεψαν τα τέσσερα δάκτυλα που είχαν προσωρινά επανατοποθετηθεί, καθώς και τον αντίχειρα που είχε αποκατασταθεί τον Σεπτέμβρη του 2017. Το θέμα προσπάθησε να αναδείξει ο Ναυπλιώτης γλύπτης Κώστας Δημούλης, ο οποίος έχει αναλάβει την αποκατάσταση του αγάλματος, δηλώνοντας πολύ λυπημένος με το νέο βανδαλισμό που υπέστη το γλυπτό του Μιχάλη Τόμπρου που κοσμεί τη πόλη από το 1933.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων