02/04/2019 02/04/2019 Μπορεί τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις διώξεις που υφίστανται οι Χριστιανοί να είναι συγκλονιστικά και οι δολοφονίες, οι βιασμοί και οι κακοποιήσεις να αποτελούν καθημερινότητα σε κάποιες χώρες, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τους πιστούς να προσεύχονται έστω και μυστικά στον Ιησού, και άλλους να βαπτίζονται. Σύμφωνα με τα στοιχεία που...
02 Απριλίου, 2019 - 12:14
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2019 - 21:38

Βαπτίζονται Χριστιανοί παρά τις απειλές και τις διώξεις (βίντεο)

Διαδώστε:
Βαπτίζονται Χριστιανοί παρά τις απειλές και τις διώξεις (βίντεο)

Μπορεί τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις διώξεις που υφίστανται οι Χριστιανοί να είναι συγκλονιστικά και οι δολοφονίες, οι βιασμοί και οι κακοποιήσεις να αποτελούν καθημερινότητα σε κάποιες χώρες, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τους πιστούς να προσεύχονται έστω και μυστικά στον Ιησού, και άλλους να βαπτίζονται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται από ιεραποστολές κυρίως στην Αφρική, οι Ιερείς με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή και τη ζωή των οικογενειών τους κηρύττουν τον λόγο του Θεού. Η ιερά Μητρόπολη Μαδαγασκάρης  αναφέρει ότι κάθε χρόνο γίνονται 1.300 έως 1.500 βαπτίσεις, καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου. Οι βαπτίσεις γίνονται σε ιερούς ναούς, όπου υπάρχουν, σε ποτάμια, κάτω από δένδρα και πρόχειρες τέντες. Μετά το τέλος των βαπτίσεων γίνονται οι γάμοι των ενηλίκων, που έχουν οικογένεια.

Στην Κένυα την περασμένη Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως έγιναν επίσης βαπτίσεις Χριστιανών.

Ενώ ο Ιερέας έχει δώσει πολύ μεγάλο βάρος στην κατήχηση των νέων παιδιών.

 


Οι βαπτίσεις και τα μυστήρια γίνονται στις περισσότερες περιπτώσεις, με άκρα μυστικότητα.

 

Η ανάγκη για βάπτιση είναι μεγάλη και ο κόσμος που επιθυμεί να ασπαστεί την Ορθοδοξία πληθαίνει στην Αφρική. Για αυτό το λόγο η Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής απευθύνει έκκληση για αναδόχους.

Όπως γράφει στην ιστοσελίδα της, η Βάπτιση αποτελεί τη σημαντικότερη στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου. Είναι η στιγμή που αφήνει την πλάνη των ειδώλων και του κόσμου και εντάσσεται στην οικογένεια του Θεού, γίνεται παιδί του Υψίστου.

Αυτή την εντολή έδωσε και ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός στους μαθητές, πριν αναληφθεί στους ουρανούς:

“Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τά έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος”.

Ακολουθώντας το λόγο του Κυρίου, οι ορθόδοξοι ιεραπόστολοι περιδιαβαίνουν τον κόσμο, κηρύττουν, κατηχούν όσους πιστέψουν στο ευαγγέλιο και βαπτίζουν.

Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα

Βοηθήστε τους ιεραποστόλους μας να συνεχίσουν την προσπάθειά τους. Γίνετε νονά ή νονός και πληρώστε τα έξοδα της ιεραποστολής και κατήχησης. Κάθε νονός επιλέγει το όνομα που θα δοθεί στο βαπτιζόμενο και παίρνει μια φωτογραφία από τη βάπτισή του, χωρίς κάποια πρόσθετη υποχρέωση. Το συμβολικό ποσό που καταβάλλεται εφάπαξ είναι 150€: μια μικρή συνεισφορά στη σωτηρία μιας ψυχής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων