01/07/2020 01/07/2020 Η ενέργεια της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί θα στρέψει εκατομμύρια χριστιανούς κατά του Ισλάμ, τόνισε σε συνέντευξή του ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.   Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984 ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στις προσδοκίες της Ελλάδας από την γερμανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και την...
01 Ιουλίου, 2020 - 20:25

Βαρβιτσιώτης για Αγία Σοφία: “Η Τουρκία επιστρέφει σε έναν οθωμανικό τρόπο αντίληψης”

Διαδώστε:
Βαρβιτσιώτης για Αγία Σοφία: “Η Τουρκία επιστρέφει σε έναν οθωμανικό τρόπο αντίληψης”

Η ενέργεια της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί θα στρέψει εκατομμύρια χριστιανούς κατά του Ισλάμ, τόνισε σε συνέντευξή του ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.  

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984 ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στις προσδοκίες της Ελλάδας από την γερμανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο Αναπληρωτής Υπουργός επανέλαβε τη δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη ότι μία τέτοια ενέργεια θα στρέψει εκατομμύρια Χριστιανούς κατά του Ισλάμ. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι κάτι τέτοιο θα σημάνει ότι η Τουρκία επιστρέφει σε έναν οθωμανικό τρόπο αντίληψης των πραγμάτων, που θα ήταν επιβλαβές για τις σχέσεις της με τη Δύση και την Ελλάδα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων